diumenge, 13 de gener del 2008

de pizza i grelos


Ahir, que la meva parella volava cap a Galicia per retrovar-se uns dies amb la família, m'enyorava tant de la parella com de Galicia.

Així que vaig decidir utilitzar una de les llaunes de grelos que tinc de les visites a la terra verda.

Com que no volía fer la tipica olleta guisada de grelos, vaig pensar que potser quedaríen bé posadets en una pizza i per acabar de fer proves vaig fer la meitat de la pizza amb grelos+chorizo galego i l'altra meitat de grelos+bull català.

La càmera va dimitir ahir (la foto està a la memoria però no passa cap al PC). Mentres formato la memòria i dic algun renec, us he posat la foto del grelo en estat natural. Aquest regust lleugereament amargant (rùstec, ferestec) del grelo amb la dolçor del bull ha fet una gran combinació.


A sobre, per a garantir la jugada, vaig fer la massa base amb una mica de tomàquet i formatge i quan ja estava gairebé (no del tot) cuita vaig afegir els grelos (passats per la paella amb una mica d'all i de sal, que perdin l'aigua) i el bull tallat finet. Més formatge i a acabar la cocció de la pizza.

La veritat és que amb bull m'ha agradat més que amb el xoriço.

En fi, no poso la recepta perque es tracta d'anar fent proves de diferentss 'cobertures' sobre la massa estàndard de pizza.

Próximamente en sus pantallas: la pizza del puerro.

Saaaalut per a tots!!

PD: ara tinc al forn un passtís de xocolata per al dimarts, aniversari de la Cris...qui avisa no és traidor!!!

5 comentaris:

Camil Ros ha dit...

per provar-ho, amb rucula o escarola també té el seu punt la pizza

starbase ha dit...

Jo ho he provat amb endívies també.

Però els grelos amb bull m'han agradat més.

Anirem mica en mica fins a arrivar a la pizza transparent d'en Fabián Ortiz.

starbase ha dit...

Fabián Martin, perdò.

Mar Calpena ha dit...

Jo vaig fer la de porros pels dos sopars de Nadal amb amics: Uns quants porros barrejats amb bolets, un rajolí de llet i farina per espessir i per sobre, formatge de cabra (gratinat al darrer moment). Per acabar, una mica de glàssa de Mòdena. Si et serveix...

starbase ha dit...

Mar, i tant que em servirà. Però sense el módena. :-)

Potser hi posi un puntet de glassa de salsa de soja baixa en sal. Ja veurem.