dissabte, 16 de febrer del 2008

de pebrots

Avui, per fí, hem pogut tornar a fer la nostra excursió matinal a la Boquería. I a sobre he estrenat el carro de compra verd fosforito que em van regalar per nadal.

Tot un plaer retrobat que ens ha permés disfrutar d'una gran oferta (com sempre) de productes vegetals. Molt bé el preu de les carxofes, espectacular veure a febrer tanta cirera (D'on vindràn?), bon preu dels tomàquets i la única pega ha estat no trovar escaroles com fa un parell de mesos.

Això si, una escarola mitjaneta + un enciam full de roure = 1.50 euros.

Bé, la oferta estrella que hem trovat han estat uns pebrots grocs a un preu irrefusable: 2 kg per 1,20 euros. No és la meva intenció fer un llistat de preus de la compra, però no em negareu que era irrefusable!!

Així que allà mateix hem decidit farcir-los d'arròs cremòs amb bacallà i espàrrecs. Dit i fet.


Pebrots farcits d'arròs cremòs de bacallà i espàrrecs sobre salsa de piquillos i Torta del Casar. (Amb el nom ja no sé si cal posar la recepta, juas).

Ingredients:

Uns pebrots grocs ben macos.
200 grs. d'arròs integral.
500 grs. de bacallà dessalat.
Un manat d'espàrrecs.
Una ceba.
Dues dents d'all.
Anet (eneldo).
125 grs. de mantega.
Una mica de crema de llet.
Sal, oli i pebre.

Per a la salsa:

Mig pot de pebrots del piquillo.
dues cullerades grans de torta del Casar.
Crema de llet.

Procediment:

Primer tallem la ceba en brunoise, també posem l'all (jo ho he posat sense tallar, només esclafat perque he volgut retirar-ho abans de farcir els pebrots) i ho daurem tot fins que està transparent.
En aquest moment afegim els espàrrecs tallats en trocets de mig centímetre.
Ho saltem tot, posem la sal i el pebre.

Mentrestant tallem el bacallà en troços (si volem, reservem alguns per afegir-los al final per a que 'es trobin' ja que durant la cocció es desfà). Important: tot el 'suquillo' que desprèn el bacallà ha d'acabar en l'aigua de cocció de l'arros. No fotem.

Posem l'arròs a l'estil risotto per torrar-lo una mica i que al final quedi més suelto. Quan s'està torrant li posem el bacallà i acte seguit remenem i li posem l'aigua. Com que és arròs integral, triga molt en coure i per tant se li ha de posar més aigua que normalment. Com us dic, jo he anat afegint al l'estil risotto.

Acavem de rectificar de sal i també li hem posat una mica d'anet picat.

Alhora, hem posat els pebrots al forn amb un raig d'oli i sal. Quan començen a estovar-se es treuen. Els necessitem 'al dente' per a que tinguin estructura.

Quan l'arròs es cuit, farcim els pebrots.

Per altra banda, hem preparat una salsa trituran els piquillos i afegint una mica de Torta del Casar i crema de llet. No ha fet falta sal.

Per a emplatar no ens hem complicat (ja era tard). Base de salsa i a sobre els pebrots calentets.
Ha sortit molt bó!!




I de postre, sopa de maduixot (també en un bon moment de temporada) amb una bola de gelat de pastís de formatge del mercadona:

5 comentaris:

Gemma ha dit...

M'encanta la recepta! I la salsa de piquillos amb torta del Casar la trobo simplement genial. Me l'apunto per fer-la aquesta setmana mateix, trobo que combina amb moltes coses... Fantàstic :)

starbase ha dit...

Gràcies.

La salsa estava realment bona, si. S'ha d'anar amb compte perque si poses massa torta la força de la mateixa ho tapa tot. Però en el seu punt just està boníssima.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
starbase ha dit...

Hay que joderse amb el publicista de virus...Al final haurè de posar això del control contra motorets que posen comentaris de publicitat i spam.

Quina mandra em fa buscar com es fa.