dilluns, 8 de setembre del 2008

de vegades una frase...

Apunt d'urgència:


Visiteu la Contra de La Vanguardia perque hi surt una interessant entrevista (com quasi sempre a La Contra) al forner Xavier Barriga, enamorat del seu ofici i del pà.
La única pega que li poso és la manía que té la gent de voler (necessitar?) que el que fà es consideri un art o una ciència.


Fer pà no és un art per molt que expressem el nostre amor al fer-lo. I gensmenys una ciència tot i que hi hagi regles ben concretes per a la seva el.laboració.


Tot i això, gran entrevista i gran forner!
Pd, en breu la descripció culinaria d'una visita a Galicia amb menú 'autèntic de poble': Callos galegos.

6 comentaris:

Mar Calpena ha dit...

Coses de la vida, llegeixo que aquest home té l'obrador a Aribau 158 i jo aquesta tarda he d'anar a Aribau 168. Ja sé d'on sortiran els bocates d'aquesta nit!

starbase ha dit...

Sóm o no sóm un servei públic? :-)

Mar Calpena ha dit...

Som i serem. Pozí.

Mar Calpena ha dit...

Actualitzo: Hi he anat a tres quarts de set i hi havia una cua llarguíssima a la porta. Com que tenia hora al metge a les set, he pensat que hi passaria en sortir. La visita s'ha allargat i quan he passat per allà ja no els quedava pa de cap mena. Si m'ho miro pel costat bó, això vol dir que hi ha moltes persones que aprecien el bon pa i que les fleques tradicionals tenen un futur. Si m'ho miro pel costat dolent, és que no hi ha com que una cosa surti a la premsa per a que tots ens tornem bojos (perquè de fleques artesanals n'hi ha d'altres!). Total, que he sopat amb pa de la meva panificadora.

manuel allue ha dit...

D'acord amb tot i, com sempre, amb retard (no vaig llegir aquesta "Contra", la he buscat i ho he fet ara: abans era el primer que feia amb "La Vanguardia", començar pel final, però trobo que darrerament hi ha massa "parareligió i paraciència").

De Galícia cal parlar-ne, i bé, i sobre tot ara: necessito uns callos!

starbase ha dit...

Tu mai no fas tard, Manuel.

Et diría que ets com el Rei, que sempre arriva quan els altres estèm a les butaques. Així queda clar quí és el Rei i qui no.

Però com que sóc republicà no ho dirè...

Ara és temps de paraciència: els físics estèm (segons la prensa, sic) a punt d'aconseguir la fí del mon a través del LHC. Per una vegada ens adelantarem als polítics?

Nah.
Per cert, si voleu comprovar si ha succeÍt la tan anunciada catàstrofe ho podeu fer a:

http://www.hasthelhcdestroyedtheearth.com/