dissabte, 13 de setembre del 2008

deixat anar sense remei





Com deia en el post anterior, On m''heu amagat la dieta?

Coristanco és famòs per les seves patates. Aquest municipi de la comarca de Bergantiños està especialitzat en el patateig inmisericorde i a sobre en fan ostentació: Festa da pataca de Coristanco.

Jo ho sé desde la meva primera visita a Galícia 'el pan bueno es el de Carballo, las patatas las de Coristanco'. Reina del meu cor dixit. Veritas est.
Qui serà l'artista de l'escultura anterior, i com li deu haver dit. Elvis is alive? Si fossin americanes, sens dubte seríen patates fluorescents. Viva Las Vegas.

Va donar la casualitat que aquesta darrera visita vem passar per Coristanco (fa cantonada amb Carballo) i teníen un petit aperitiu de la propera festa de la patata.
Em vaig deixar anar (ja es que tot era un festival) i em vaig posar tebi de patata farcida mentre veia com es fan els gerros en una bonica demostració d'artesanía.

Aquí una mostra (gens glamurosa, val a dir-ho) de la enorme quantitat de platets de patata farcida que eren capaços de generar per minut aquella bona gent gallega.

Al final em vaig decidir a no enfonsar el poc prestigi familiar que em queda i vaig sortir quan encara tenía el cinturó cordat. Prova inequívoca de que em faig gran i un titafreda.
Quan em faci encara més gran probablement arrambarè amb tot i m'ho portarè a casa en un tupper.

En fí, que si les patates gallegues tenen fama, els gallecs que conec en parlen bastant de les de Corisanco i jo no de moment no en parlaré més perque parlar amb la boca plena és de maleducats.

M'en torno a acabar l'empanada que queda!
Salut!