diumenge, 24 de maig del 2009

desde una primavera que ja s'esgota...

... vaig decidir llegir un llibre de cuina amb flors. El món vegetal està exhuberant, sols cal donar-se una volta per les fruiteries per veure tomàquets mig de debó (diguem-li NO al tomàquet bola) a preus reventats, carbassons de proporcions 'Nacho-Vidalianes' i cireres. Sí amics i amigues, cireres!I la Biblioteca Pública de Ripollet ha tingut l'amabilitat de deixar-me uns dies aquest llibre dedicat a les flors i la cuina del cuiner vasc Iker Erauzkin.

D'aquest cuiner tinc en propietat 'Sabores de ayer, cocina de hoy'.
Un llibre que me l'estimo més perque el vaig comprar a A Coruña quan m'estava coneixent amb la reina del meu cor que no pas per les receptes interiors.
Tot i que les receptes estàn bé, algunes molt bé, aquest cuiner forma part de la onada de cuina avanguardista i moderna que a mi em resulta molt atractiva i a tants altres ara els hi resulta molesta.
La moda és així i ara bufa cap a l'altra banda, com ja he comentat en diverses entrades del blog.

En tot cas, o com m'agrada dir: By the way.Aquest llibre floral i culinari té unes imatges sensacionals i a mi personalment em sobra la primera part on es fa una descripció de cadascuna de les flors.

Les receptes són interessants tót i que ara travesso una epoca en que m'interessen un altre tipus d'el.laboracions i per tant entraríem en si un llibre de cuina que porta receptes que no faràs és interessant.
Ja us dono la meva opinió: SI!
Poques vegades he disfrutat més que llegint el llibre Asfalto Culinario d'Arzak tot i sabent que no farè cap de les receptes. ÉS EL CONCEPTE EL QUE M'INTERESSA!

Perdò per les majúscules, no ha estat cap error.

Tornant al tema i com a resum final: Aquest llibre és interessant i recomanable. Si el troveu a la biblioteca agafeu-lo que us agradarà. Sobre tot m'impressionen les imatges d'un preciosisme desfermat i la força cromàtica dels plats.

Salut!

7 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

l'any passat vam anar a la boqueria a coneixer l'Iker, i a fer una classe amb ell. Va ser divertit, el noi és molt simpàtic! Tinc moltes ganes de llegir el seu llibre, haurem d'anar a la biblio de Mollet a veure si el tenen. Molts petons bonic.

Marta Padenous ha dit...

Jo també hi era en aquesta classe de la boqueria, i he de dir que em va signar un exemplar del "Sabores de ayer, cocinas de hoy"...Hauré de fer una búsqueda d'aquest llibre...
Ptnts

La Llibreta Viatgera ha dit...

Quin encant la Boqueria, i el llibre sembla molt interessant amb unes fotos delicioses!

Un petó! Beth

starbase ha dit...

Vermells, tinc entès que es poden demanar entre biblioteques, així que segur que podeu fer una peticiò ja que a la de Ripollet el tenen.

Marta, fés la recerca i mirate'l perque és ben curiòs. Jo vaig provar la paella 'a la moderna' (arròs amb safrà dins un canelò fet amb el llagostí aixafat). M'agrada més la paella de sempre. Però igualment el llibre està molt bé. Per cert, t'acabo d'afegir al blogroll.


Llibreta, tens tota la raò i també t'afegeixo al blogroll. Al final és com m'assabento del que aneu postejant als respectius.

Anònim ha dit...

bones!! acabo de trobar el teu blog, i em sembla molt interessant..

Salutacions
Jorge
http://pocohecho.wordpress.com/

starbase ha dit...

Pocohecho, gràcies per la teva visita. El teu també es interessant i l'afegeixo al blogroll!

Anònim ha dit...

Conec el llibre i també el recomano. Però us animo a que llegiu: "La millor cuina amb flors, plantes i fruits silvestres" de l'autora i cuinera Iolanda Bustos (www.iolandabustos.com) és un llibre per gaudir del que ella anomena: la cuina del paisatge...
salutacions i visca la primavera!