dissabte, 6 de juny del 2009

de tempura fugit.Ahir tot llegint el blog de el cocinero fiel i la seva recepta de tempura de llagostins em vaig adonar que el dinar d'avui dissabte sería aquests llagostins en tempura taaaaaant senzills (i per a mí divertits) de fer.

Realment em venía molt de gust, ja que la tempura té la doble funciò de aportar el toc cruixent i saboròs d'un embolcall i alhora protegeix els llagostins de la major desgràcia que li pot succeir a un llagostí (descartant la mateixa mort, pas previ i necessari): una cocció massa llarga que el transforma de 'delicia del mar' en 'goma marina'.

Hi ha poc a dir fora del video aportat per en Txaber, potser sí que afegirè que jo segueixo la tradició oriental de deixar la tempura molt poc enrossida. No es busca un color (i per tant sabor) torrat, només el cruixent eteri.

Per a acompanyar, amb la meva germaníssima (a.k.a. Laia) hem aprofitat per fer unes cloïsses en salsa verda.

Com bé m'han suggerit, podríem haver fet unes broquetes amb els llagostins, i presentar-los d'una forma més moderna i arreglada... però es que no ha donat temps!!

Llagostins ens tempura

Ingredients:

Un kilo de llagostins. (Que ni hagi no??)
Sal i oli.

Per a la tempura:
Un ou.
Farina.
Unes cullerades d'impulsor.
Aigua molt freda.
Un parell de glaçons per mantenir la tempura freda.

Procediment:


Netejar els llagostins (amb els caps i closques fem una salsa americana, per exemple).
Enrecordeu-vos de treure-li els intestins.

En un bol, batem l'ou, afegim la farina, unes culleradetes d'impuslor i l'aigua fins que queda una pastina ben densa (per a que s'enganxi al llagostí). Afegim un pel de sal i els glaçons per mantenir-la ben freda.

Senzillament, passem els llagostins per la tempura, els posem en oli calent però no roent, no volem enrossir la tempura, només cuallar-la i fer-la cruixent. Anem sucant i fregint (i menjant en el nostre cas, je je...).

El 'tempus fugit', però aquests llagostins també!!

Salut!!

6 comentaris:

El Cocinero Fiel ha dit...

Encara no he sopat i no creo que ho faci, però ara mateix atacava jo aquest plat amb un gust...

Cuinetes ha dit...

Preguntes:

L'impulsor és el llevat químic?
Iniciem debat: L'oli per fregir, de girasol? D'oliva suau 0,4º, d'oliva intens 1º, o verge? Últimament això de llegir tants blocs em fa dubtar de tot!! Jo personalment fregeixo amb oli d'oliva suau.
Els llagostins tenen una pinta impressionant!!!

starbase ha dit...

Cocinero: Gracies, però és ben bé per culpa teva :-).

Cuinetes: En efecte, llevat químic. Ho he volgut probar a veure que tal i molt bé.

Debat? Has dit debat?? Excel.lent!

Jo vaig fer servir girasol, perque m'agrada la filosofia oriental de no afegir gust amb l'oli. De vegades utilitzo oli d'oliva el més suau possible però donat que és mes car que el girasol... per que fer-ho?

L'oli d'oliva verge jo el faig servir sobre tot en cru o en preparacions de molta complexitat on será un dels ingredients més, no un dels principals. Com a principal el vull només en cru.

Bé, son opinions, és clar...

Cuinetes ha dit...

Doncs jo sempre he fregit amb oli d'oliva suau 0,4º. Quan haig de fer "fritures" (en català "fregidures??") l'oli de girasol. I per amanir oli verge extra. I l'Altra dia una companya de feina amb va dir que era un disbarat... que sempre s'ha de fregir amb oli verge... Me n'alegro que veure que hi ha més gent entesa (com tu) que fa com jo! Gràcies!!!

Sara Maria ha dit...

Vaig veure la recepta també.. Però jo encara la tinc a la llista... Quina gana que m'agafa

starbase ha dit...

Sara Maria:

:)

Tú sempre donant bona onda!!