dimarts, 6 d’abril del 2010

de debò... Kiwi amb Seven'Up???

Quan vaig decidir ser abstemi ja sabia que la renuncia implicava la pèrdua d'un plaer.
Amb els anys, he anat ampliant aquesta certesa acumulant opinions, informacions i exclamacions d'amics que no en són, d'abstemis.

No sóc cap integrista, de vegades prenc alcohol. Deixant a part els brindis familiars amb micro-glopet de cava, el moment més sonat va esdevenir en un sopar organitzat per la Facultat de Traducció de la UAB.
Vàrem ser convidats un grup d'estudiants (es un decir) de Física. El ratio era de 105 dones per 12 homes!! Uau.

Així que en el moment d'anar al karaoke, devant d'un públic que ja el voldria Alejandrito Sanz, i amb l'ànim d'evitar acolloniments de darrera hora, em vaig fotre un copazo de Kiwi amb Seven'up. Sí, Kiwi amb Seven'Up. Un horror.

Ho vaig fer aconsellat per un amic del que ara sé que no tenia criteri organolèptic.
En tot cas, suficient per sortir a cantar un 'Yesterday' dels Beatles enmig d'aquell bé de Deu de dones.

Exitasso.

La millor versió que he escoltat mai:
Vaig tenir clar des d'un bon principi que aquí no es tracta de posar un pecat original en cap producte. Entre altres coses, per que no hi crec en els pecats originals.
Així que sempre he fet servir el ví, la cervesa i els licors a la cuina. Quan tinc ocasió, els pastissos són borratxos, que molen més. I tampoc li dic que no a un Pedro Ximenes per acompanyar els postres. Sería de molt mala educació.

I ja fa anys que em vaig fer fan del vi d'Oporto. Un producte sensacional ple de complexitat i matisos que em té el cor robat. Així que quan elcocinerofiel va penjar una recepta de pollastre a l'Oporto no m'ho vaig pensar!

Jo he canviat el gotet de ví normal que ell li posa per unes cullerades de balsàmic i la pell de mitja llima. Penso que li aporta també un punten àcid però a mi m'agrada més que posar-hi el v. Ho trobo tot plegat més refrescant.
I també he posat el pollastre ja dessosat. M'agrada que els trossos al plat siguin grandets tot i ser dessossats.

Vet aquí la recepta:

Pollastre a l'Oporto

Ingredients:
1 kg de contracuixes de pollastre
400 ml d'Oporto
Dues fulles de llorer
Una cullerada d'herbes de provença
Pebre negre
Tres dents d'all.
Mig got d'oli
Sal
Una cullerada de vinagre balsàmic
La pell de mitja llima.

Procediment:

Dessosem el pollastre i el posarem a marinar amb el ví, el llorer, les herbes, la sal, l'all (petat per a que surti el sabor), el pebre i l'oli. Jo l'he tingut 18 hores.

Colem i posem el pollastre en una cassola amb oli. El daurem.

Quan està daurat, tornem a posar el suquet i deixarem que es cogui tapat fins que estigui ben tou. Jo l'he tingut uns 30 mins a foc suau. Un cop està, treiem el pollastre i els entrebancs i reduim una mica la salsa fins que tingui la textura que ens agradi. Se li pot posar una culleradeta de balsàmic, jo ho he fet.


Per a acompanyar, un cop treta la salsa, he posat unes patates per desglassar i les he fregit per a aprofitar tot el gustet. Han quedat bones.


Just al moment de servir, hi poso una mica de pell de llima ratllada per aportar frescor.

6 comentaris:

Gemma ha dit...

Com a abstèmia, entenc la teva sensació que et perds tot un món molt interessant... Per exemple, això dels maridatges ho trobo fascinant, però tristament no en sé gaudir :(
Ara bé, de no beure gens a no gastar-ne ni per cuinar... hi ha tot un abisme! Jo també sóc fan dels bons vins per cuinar, el vi d'Oporto mateix fa uns guisats sensacionals. Aquest pollastre segur que era boníssim ;)

MaryLou ha dit...

Si que som nombrossos els abstèmis!!! Però jo també faig servir vins per a cuinar, com la Gemma, encara que no sé gaudir d'ells en una copa.
Aquest pollastre ha de ser ben bo!!! m'ho apunto

El Cocinero Fiel ha dit...

Mmmmmm Gràcies pel link. Una abraçada

xavier ha dit...

M'agraden molt els teus posts.

Són originals!

Per altra banda cuinar amb licors és tot un art.Nosaltres a casa fem pollastre a la cervesa i queda molt bo.

starbase ha dit...

Gemma, veig que tots poseu abstèmi/abstèmia amb accent. Doncs jo el vaig haver de treure perque softcatalà em marcaba falta...suposo que per això avui no funciona.

In any case, el vi d'Oporto va bé amb quasi tot, però amb el pollastre té un nosequé que quesejó.

MaryLou, també em sorprèn com a tú que n'hi hagi tants per aquests barris, jeje. Però veig que tots sabem ser flexibles ;)

Txaber, merci a tú per la proposta inicial :)

Xavier, gràcies per el comentari!! De vegades em penso si no tinc un estil blocaire un pel desordenat. Però en pocs segòns em passa la tontería i torno a ser jo mateix i divertir-me jeje.

Ruben ha dit...

Havent estudiat la carrera de traducció, entenc perfectament aquest ratio que expliques aquí... és inusualment alt, però explicable per convidar als futurs físics XDDD