dilluns, 9 d’agost del 2010

dedicado

Aquest post li dedico a eSedidió, autor del SENSACIONAL bloc etxeoquehai i que em va 'reptar' a el.laborar un post sobre el tema de les culleretes i el gas del cava...eSedidió: tenia preparada una llaaaaaaaaaaaarga explicació tèeeeeeeeeeeecnica sobre el tema. Però en realitat, hi ha un estimable blogger (mediahoraenlacocina) que s'ha currat no només la explicació sino que ha fet experiments i tot. El resum és el seguent:

la cucharilla es un buen conductor del frio. El "cuenco metálico" actúa de antena termal, se enfría y transmite el frio hacia el mango que a su vez enfría el aire que le rodea y que ya está dentro del cuello de la botella. Este enfriamiento provoca que el gas liberado quede retenido en el interior porque el aire enfriado pesa más y "sella" (aunque de modo no perfecto) la boca de la botella.

Si us llegiu tot el post, veureu que és molt interessant i jo el trobo molt raonable. I també afegirè que probablement les mol.lècules de gas carbónic que pujen desde l'ampolla transmetin part de la seva energia al xocar amb la cullera (molt bona conductora tèrmica) i al 'refredar-se' no tinguin prou energia per sortir de l'ampolla.

Es clar, que ja que m'ho vaig currar, no vull renunciar a exposar la meva llaaaaaaaaraga i el.laboraaaaada teoria:


5 comentaris:

eSedidió ha dit...

Joder. Más de un lustro escojonándome de mi chica y su madre por poner la puta cucharilla en la botella y va a resultar que..... A ver como coño se lo cuento. O pensándolo bien, y teniendo en cuenta que de catalán anda peor que yo (la pobre, sólo euskera, ya ves :-)) lo dejo estar y se lo voy contando poco a poco. Algo se me ocurrirá. Espero. Cojones con los técnicos.
Ps. De esta semana no pasa que termino con Monsanto y me pongo a la tarea de hacer más "amigos".
Moltes gràcies.

La cuina vermella ha dit...

#alguhohaviadedir !

Gemma ha dit...

No sé, no sé, aquests mites urbans...
No sé si em convenç més l'explicació del blogger o la teva elaborada teoria, je je je...

starbase ha dit...

eSedidió, això et passa per ficar-te amb la dona i sobre tot amb la sogra. Em sembla bé que la gent practiqui esports de risc, mais todo tén un límite...Además euskaldunas pues! Ahiválaostia!! :D

De res, home.

vermells #esquefunciona #quihohaviadedir que #alguhohaviadedir :P

Gemma, com a matemàtica saps que amb que tingui solució la cosa ja està molt encarada. La resta és gimnàstica. Tot i això...és fàcil fer la proba per exmple amb un parell de cerveses baratetes :)

Ruben ha dit...

Jo us desvetllaré el secret més ben guardat del planeta per evitar quedar-se sense gas al cava: fer un esforç i acabar-se'l XDDD