divendres, 7 d’abril del 2017

debat sobre l'oli de palma al No ho sé de RAC1

Foto: OCU

Una de les coses que més m'atrau de la ràdio és que tinc localitzats programes on sovint trobo informació que va més enllà de la fanfarria repetitiva i cridanera de l'actualitat politica. Segur que a la tele també hi ha, però per els ulls em miro més les sèries que les noticies. Es un tema d'agenda i repartició del temps, i potser també de qualitat general en un i altre mitjà.

En tot cas, avui al programa No ho sé (ja el nom ho diu tot!) de RAC1 els oiens hem pogut escoltar una més que interessant conversa sobre l'oli de palma. Ingredient posat al centre de la polèmica alimentaria d'aquest trimestre, que és una cosa similar al partit del segle en el fubol però passat al món de la mossegada.

I sobretot una conversa basada en dades i consideracions científiques a càrrec de Anna Bach - professora de nutrició a la UOC-, Marta Ros -tecnòloga dels aliments- i Abel Mariné -catedràtic de nutrició de la UB-. Gaudir escoltant i a sobre aprendre. I love radio.


A partir del minut 46:30 en aquesta primera part

I continuació en aquesta segona part per les coses del fraccionament que fa la mateixa RAC1


No es que es pugui resumir tot en un parell de frases, la gràcia dels debats amb xixa és precisament aquesta. Però sí que m'ha agradat sentir que el principal perill de l'oli de palma és el social i medioambiental, no pas l'alimentari. I que en realitat, si un aliment ha estat útil per als pobles durant segles, probablement el perill està en les dosis, i no en l'aliment per si mateix.

1 comentari:

La Cuina de l'Olga ha dit...

Quan pugui escoltaré tot el programa sencer, Oscar! Moltíssimes gràcies per compartir-lo i per fer el petit resum que has fet. Sovint ens deixem enlluerar per informacions alarmants i alarmistes de les xarxes socials i no ens adonem de que estem essent manipulats.
Em quedo més tranquila....coincideix amb allò que pensava que era.
Una abraçada,
Olga