dimarts, 2 de juliol del 2019

de recepta: arròs amb crosta (quatre mans amb en Txàber, el Cocinero Fiel)


Aquest passat cap de setmana l'Ana i en Txaber, -tanto monta, monta tanto- em van convidar a una festa al seu tros. La gràcia és que si em pregunteu on vaig passar el 90% del temps de la festa, la resposta sería... a la cuina!
Com que en Txaber tenia molta feina (molta!) i a mi em barrufa el fogó, em vaig oferir a col.laborar i una de les tasques que vaig rebre va ser preparar un arròs amb crosta. Atenció, que jo mai n'havia fet cap així que la idea era un repte interessant. Així que amb la seva proposta inicial i la meva dèria improvisativa -posem-li el botifarró desfet en el brou! més botifarró!- doncs vem cuinar un bon arròs.


La veritat és que per fer un bon arròs amb crosta només calen dues coses: fer un bon arròs i després posar-li la crosta que és una capa d'ou batut -una truita, vaja- amb el punt de saó per a que sigui gustós i alhora no molesti els sabors de l'arròs.

En general, és un arròs que acostuma a ser bastant de senyoret, pensat per a ficar cullerada sota la crosta i menjar a cholón...però nosaltres el vem fer amb costellam de porc, cuixam de pollastre i la veritat és que el resultat ens va deixar ben satisfets.


La recepta de l'arros amb crosta my way:

Ingredients:

Dos botifarrons de sang i ceba, grans. Grans! :D
Dues contracuixes de pollastre
Tres o quatre costelles
Un cassó de salmorreta (salsa alicantina feta a base de sofregir nyora, all,tomàquet i oli)
Un bon grapat de bolets (en el nostre cas, camagrocs)
Brou de pollastre (també es pot fer amb aigua)
Vuit o deu ous
Sal, oli d'oliva verge extra i pebre.


Procediment:

Tallem els botifarrons en trossos petits, sense la pell.
En una cassola, posem les costelles ja mig cuites a daurar, amb oli al fondo, es clar. Quan agafen color, afegim el pollastre i repetim operació rayos UVA.
Quan ja tenim les carns daurades aboquem el botifarró, els bolets i la salmorreta. Ho cuinem tres minuts per a que s'integri tot i el botifarró es comenci a desfer.

Posem el brou de pollastre i esperem a que comenci a bullir, moment en el que posem l'arròs. Quant arròs? Depen del brou que tinguem, aproximadament la meitat en volum que el brou.


Coem l'arrós a foc fort al foc durant cinc minuts i el posem al forn a 210ºC durant sis minuts més. 

En aquest temps, batem els ous i els salpebrem. Treiem la cassola del forn i els aboquem formant una capa uniforme. Enfornem fins que qualla la crosta, aprox. 2-3 minuts.

Gràcies Txaber i Ana -tanto monta, monta tanto- per la festa i el diumenge tan maco al vostre tros!

1 comentari:

Txaber Allué Martí ha dit...

Moltes gràcies Oscar per l'ajuda. Et vaig fer treballar molt, però crec que ens ho vam passar força bé a la cuina. Una abraçada!