diumenge, 14 de juny del 2020

de recepta: Arròs de primavera. Recepta de confinament.




A poc a poc s'acaba una primavera que hem vist passar des de la finestra, volant. Perque malgrat alguns dies es facin llargs, la sensació és que la primavera d'enguany ha passat per sota el radar. Costa discernir estacions només mirant el carrer amb vista a l'asfalt.

Tot i això, al plat sí que hem pogut mastegar-la, i per això ens hem preparat aquest arròs de primavera amb favetes, espàrrecs i altres perles vegetals. Com que el cap dona per al que dona, em vaig despistar de posar-hi també alguns pèsols, errada garrafal. Però el resultat ha estat magnific de tota manera, un plat de gran potència vegetal.

Recepta d'arròs de primavera amb favetes i espàrrecs (2 persones)

Ingredients:

90- 100 g d'arròs per persona
Un grapat d'espàrrecs
Un grapat de pèsols 
Un grapat de favetes
Una mica de pastanaga
Unes mongetes verdes
Uns cirerols de branca
Ceba tendra picada
Un parell de dents d'all -o millor encara si tenim alls tendres-
Sal, oli d'oliva verge extra
Aigua, brou de verdura o caldo lleuger de pollsatre (2 o 2,5 vegades la quantitat d'arròs, dependrà una mica de la potència del foc)

Procediment:

En una olla o cassola posem una mica d'oli i daurem la ceba picada i els alls picats sense que agafin color. Quan estan translúcids, afegim els les verdures tallades (reservem les puntes dels espàrrecs i els cirerols) i les treballem un parell de minuts.



Quan encara estan toves, afegim l'arrós i remenem amb l'oli i les verdures un minut o dos per a que es torri lleugerament el midó exterior i afegim el brou o l'aigua  calenta. Rectifiquem de sal i pebre i coem durant uns 12 minuts fins que l'arròs està cuit però encara sencer.
Mentre cou l'arròs, saltem les puntes d'espàrrecs i els cirerols una mica en una paella amb oli.
Quan acabem l'arròs, posem les puntes i els tomàquets per sobre a cada plat amb una mica de la fulla verda de la ceba tendra tallada molt fina.