dijous, 6 de gener del 2022

de Ràdio Days: Restaurant Ambassade de Llívia al programa La Fonda de Pep Nogué

Avui al programa La Fonda de Catalunya Ràdio, dirigit i editat per Pep Nogué he tingut la oportunitat de recomanar el restaurant Ambassade (Llívia, La Cerdanya) i el seu arxi-conegut Pâte en Croûte, a més a més del magnífic soufflé i altres plats de cuina amb arrel plenament francesa. 

Aquí teniu l'àudio del programa, la secció està a partir del minut 8 :)


Adjunto també les notes que vaig portar escrites, sense redactar, per a la gravació, per si teniu curiositat:

Ambassade 
Carrer dels Forns, 15 - Llívia

 
Definició:

Un restaurant on la Catalunya del Principat s’abraça amb la Catalunya nord. Propietat de Albert Boronat i la Mèlia, que són parella. Ell català i ella francesa.

- Cuina de factura técnica exquisida i d’arrel clàssica francesa i amb la potencia de la tradició popular catalana.

- A les antípodes del món canviant de la modernitat i de la tendencia. Es el regne del classicisme.

- L’Albert ha participat a
Premis Bocuse d'Or en diverses edicions
Championnat Monde de la Llebre a la Royale 2019
Championnat Monde d Pâté Croûte 2018 on va obtenir on va ser quart classificat de tot el món i és un dels plats senyers del restaurant.

Sala: menuda i rústica, atesa per la Melia. Amb vigues de fusta vista i una terrassa amplia on si no hi dines, val la pena sortir a fer el cafè final.

- Pâté en crôute: És una preparació feta amb una farsa xarcutera embolcallada amb una crosta (la crôute) i cuita en un motlle habitualment de metall. L'Albert incorpora festucs i figues per enriquir-ne les carns (canetón, pollastre, pularda, ,lletons, panxeta, pedrers,...) i fa servir bocins grandots de la vianda que permeten degustar els diferents ingredients d'una manera més distingible. I alhora li donen un aspecte de tesel.les de mosaic.

- Crema fina de castanyes amb fetge d’ànec i suc de carn.

- Guatlles amb les que va participar al concurs Bocusse d’or del 2020. Desossades, cuites amb perfecció per a que siguin sucoses i glacejades amb suc de carn. Com a guarnició fruita rostida de temporada (raïm, prèssecs, prunes,…)



-Unes postres:
El soufflé de praliné, fet al momento clar, perque els souflés es fan al momento. Son unes postres tremoloses, golafres i càlides. Per això les contrasten amb una mica de gelat d’avellanes.

FRASE FINAL:
Si vols conèixer la cuina clàssica francesa amb ortodòxia total, hi ha pocs restaurants millors a casa nostra. L’Albert és un orfebre delicat i laboriós, basteix uns plats tan elegants com saborosos. Una ‘ambaixada’ a casa nostra, el nom ja ho deixa clar!