diumenge, 15 d’abril del 2007

Fals escabeche de gambes

Bé, ahir vem anar amb la meva germana a fer una visita a la Ban, el Miguel i el petit Adrià que té deu dies.
El càs es que quan vem arribar a casa ja era tard i necessitàvem fer un dinar ràpid abans de caure al terra desfets per la manca de energía. Tenìem pensat fer una amanida de gambes amb poma de primer i vem transformar el plat en un plat únic afegint-hi mongeta tendra cuita (d'aquesta fineta fineta de la marca bonduelle) i fent una vinagreta de curry i mostassa que un cop posada a plat, ens va recordar un escabeche de la iaia amb un punt ben diferent.

Aquest és el resultat.


Fals escabeche de gambes:

Ingredients:

250 gr. de gambes pelades.
1 pot de mongeta tendra de qualitat.
1 poma granny smith a ser possible.
1 cullerada de mostassa a l'antiga
curry
1 rovell d'ou
Vinagre de xerés
sal, oli i pebre.

El.laboració:

Coeu les gambes uns pocs segons per a que quedin ben sucoses. Reservem.
Talleu les mongetes en bastonets de mida assequible i els barregeu amb la poma tallada a brunoise, o sigui a dauets petits.

El.laboreu la salsa barrejant el rovell, la mostassa, el vinagre de xerés (molt poc, que la mostassa ja porta el seu vinagre), l'oli, la sal, el curry i el pebre negre. Jo finalment també li vaig afegir l'aigua que les gambes van deixar anar al fer-les a la planxa.

Ho poseu tot en un bol i a remenar.
Tot plegat no arriba als 10 mins. segur. I el plat... el plat es regalat per Lo Mónaco... a plato regalado no le mires el decorado...

Salut!

1 comentari:

pakui ha dit...

desde aquí quiero rendir un homenaje a ese pequeño librito de cocina de los años 50 "Carmencita y la buena cocinera" repleto de sabias y ricas, ricas recetas.... librito por cierto que me lo quedé yo, que hay musho mangante por ahí....