diumenge, 29 d’abril del 2007

Detemporada


Bé, ahir a la boquería vem comprar (com sempre i com ha de ser) fruita de temporada.

Molt maduixot a les parades i molt bé de preu. La llàstima es que el maduixot que s'ha imposat al mercat durant els darrers anys es de mala qualitat. I m'explico.

Té una presència fantàstica, un tamany, color i lluentor envejable. Però son insípids a més no poder. Solen venir de Huelva i suposo que es produeixen tones i tones d'aquest bonic producte que ha esdevingut àcid però sense gust ni practicament aroma.

Per tant, excepte les poques vegades en que trovo maduixots que tenen gust de maduixot, normalment haig de fer alguna recepta que permeti disfrutar-los una mica més. Avui per esmortzar, en comptes del café amb llet i tota la pesca m'he decidit a treballar una mica el maduixot i una pinya que també vaig portar ahir.

Al final, caramelització de la pinya en una planxa amb mantega i mel i una sopeta de maduixot amb mèl i pebre negre. Senzillet, que es per esmortzar i tinc gana!!

Bastonets de pinya amb sopa de maduixots.

Uns quants bastonets de pinya.
200 gr. de maduixots.
Una mica de mantega.
cinc cullerades de mel.
pebre negre acabat de moldre.

El.laboració:

Posem la mantega en una paella i quan està calenta li afegim els bastonets de pinya. Ha de ser foc fort perque volem daurar però no volem que s'estovi massa. Quan porta un minutet al foc, li afegim un parell de cullerades de mèl. Un cop daurats, els reservem.

Posem en la batedora americana (o minipimer sinó) els maduixots i els triturem. Jo no ho passo per el colador en aquesta ocasió, però si es vol una sopa fina fina fina si que convé passar-ho.
Després ho posem en un cassó al foc suau i li afegim les tres cullerades de mèl i ho fem 'xup-xuperjar' una mica. Finalment li afegim el pebre negre.

Ja sols ens falta posar en un mateix plat la pinya i la sopa de maduixa i a esmortzar.

Salut!!