dilluns, 9 d’abril del 2007

Ànec amb bolets i compota de poma



Una senzilla solució per a fer un plat gustós, deliciós i en pocs minuts. Tant sols necessitem tenir a mà una llauna de confit d'ànec.

Aquesta cocció lenta de l'ànec en el seu propi greix (es una caramelització, sempre per sota del punt d'ebullició del greix en que es cou, per a que aquest no es saturi i es degradi) dona com a resultat una carn molt i molt tendre i encara més gustosa!!

Tant sols una precisió: es recomana posar uns minutets l'ànec confitat dins del forn fort, per a conseguir torrar lleugerament la part exterior... deliciós.

Ànec amb bolets i compota de poma.

Ingredients:

Una llauna de confit d'ànec
Ceba
All
Una bossa de saltejat de bolets (jo he fet servir una bossa de la marca Hacendado que la venen al Mercadona a la part dels congelats)
Unes quantes pomes Granny Smith (per donar-li un puntet àcid a la compota)
Sal
Pebre

Elaboració:

Treiem l'ànec de la llauna (una llauna, dues persones) i el posem dins del forn mig alt durant uns minuts. Un cop estigui lleugerament torrat ho treiem i ho reservem per emplatar.

Fem la compota:
Alhora pelem i tallem les pomes en daus, les posem en un recipient amb una mica d'aigua i un parell de cullerades de sucre. Ho posem al foc i anem remenant fins que la poma es quedi desfeta en purè. Jo personalment li afegeixo pebre, una mica del greix de l'ànec i un puntet de sal.

Fem el saltejat de bolets:

Piquem finament la ceba i la sofregim lleugerament en una mica de greix d'ànec i oli de girasol. També se li posa un dent d'all per aromatitzar aquest oli.
Hi saltejem a foc fort els bolets, posant-hi sal per a que deixin anar ràpidament l'aigua.

Finalment emplatem posant un fons de compota, la pota d'ànec i els bolets per sobre.

bon profit.