dissabte, 28 d’abril del 2007

Torreta de bacallà amb foie

Aquesta és la recepta que juntament amb la meva germana Laia hem el.laborat avui dissabte per a dinar: Torreta de bacallà amb foie i maionesa d'alvocat.


Com que avui tenìem poca gana de carn, hem decidit aprofitar uns troços de bacallà dessalat del que venen congelat a les tendes BonÀrea (abans Àrea de Guissona) i que personalment ens encanta per la seva relació qualitat-preu.

Així que avui, en el viatge a la Boquería, hem comprat uns alvocats i bloc de foie per a acabar d'acompanyar el bacallà, que sinó es trova molt sol.

La idea del plat és ben senzilla: confitar el bacallà a baixa temperatura, esqueixar-lo i posar-lo dins un motlle a sobre de poma passada per la planxa. A sobre del bacallà foie amb maionesa d'alvocat i uns grans de pebre rosa i llavors de sèsam negre per decorar.


Torreta de bacallà amb foie:

Ingredients:
450 gr de bacallà dessalat
bloc de foie
Una poma granny-smith o similar
2-3 alvocats
dues cullerades grans de maionesa
200 ml de crema de llet
llet
oli d'oliva verge extra
pebre vermell i pebre negre
llavors de sèsam negre

El.laboració:

Primer confitem el bacallà en oli. Confitar, es a dir, cobrir el bacallà completament i cuinar a baixa temperatura fins que estigui tovet i es començín a separar les làmines de la carn de bacallà. L'oli no ha de bullir mai.

Es espectacular veure com la gelatina natural del bacallà surt en grans quantitats. Si volguessim fer un pil-pil ho tindríem ben fàcil amb aquest bacallà:


Un cop confitat, el treiem, desespinem i esqueixem. Reservar.

Pelem les pomes i les tallem en grills que passem un moment per la planxa. Jo faig servir una mica de l'oli de confitar el bacallà per a lubricar i donar un puntet de sabor:


Quan tenim el bacallà i la poma, muntem amb un motllo (jo he agafat un del mateix tamany que tindría la llesca de foie que posarem per sobre). A sota, la poma i a sobre el bacallà esqueixat. Per a amorosir-lo, li hem barrejat una mica miqueta de l'oli de confitat. Però sols una mica.


Per sobre del bacallà, li hem posat ja una mica de la salsa: maionesa d'alvocat.

Aquesta maiones es fa barrejant al minipimer dues o tres cullerades de maionesa (jo la utilitzo lleugera, no vull que tingui massa sabor), dos o tres alvocats i la quantitat de crema de llet i llet que ens agradi per a tenir la textura que volguem. També li hem afegit pebre negre acabat de moldre i sal.

La posem dins del biberó i ja la tenim llesta per anar salsant aquest i alres plats.

Finalment, passem per la paella un parell de llesques de foie que estàn destinades a coronar la torreta.

i decorem amb uns grans de pebre rosa i llavors de sèsam negre.



Salut!!

2 comentaris:

pakui ha dit...

MMMM..... parece rico , rico y original. Lo probaré.

Anònim ha dit...

Diuen que és de bons fills ser agraïts. Així que paso a explicar-me.
Fa pocs mesos provant el foie cru volta i volta amb ous fregits vaig pensar que ben combinat s'havia d'oferir a la família el dia de nadal.
Així que vaig començar a buscar combinacions possibles i vaig trobar la vostra que va ser inspiradora d'un dels plats finals que vam fer.
El nostre plat va ser un timbal de bacallà confitat amb poma confitada, foie i la sal maldom. El vam servir amb espuma de poma (primera vegada que la feia i no va acabar de prendre la consistència desitjada)i uns espàrrecs.
Moltes gràcies.