dimarts, 13 d’abril del 2010

de deliciosamartha a Jamie a Dan Barber

Avui llegint el blog de la deliciosamartha (perque l'he fet servir per a la recepta del pastís de poma i perque és un blog sensible i preciós) hi esmentava la conferència que va fer el gran Jamie al TED. I he recordat aquesta altra conferència també molt emotiva de Dan Barber.

Les paraules Dan Barber les vaig sentir per primera vegada al Martí al Fórum Gastronòmic de Girona. Em va comentar que estava impressionat i li havía agradat moltíssim la seva ponència.
No hi vaig tornar a parar atenció fins que durant la visita a Els Casals va tornar a sortir el nom d'aquest xef senyer en la producció pròpia de matèria prima.

Reconec que no dono per gaire, però si ja m'ho diuen dues vegades i amb l'autoritat de les fonts esmentades...no vaig tenir cap altra opció que buscar informació. Em va encantar. Si llegui el post de la visita a Els Casals tindreu una bona aproximació a les tesis d'aquest gran cuiner (aproximació feta desde una òptica catalana, o sigui que encara és més entenedora per a nosaltres).

I tot això (de deliciosamarta>Jamie>Dan Barber) ho explico perque fa poc Mr. Barber es va lluir amb aquesta conferència del TED on explica perqué i com es va enamorar d'un peix.

(Recordeu que es poden activar els subtítols)






Pastís de poma (recepta de deliciosamartha)

Ingredients:

- 100 grs. de sucre
- 100 grs de farina
- 8 grs.de llevat
- 2 ous
- 1 pessic de sal
- 125 grs. de mantega fosa
- 2 pomes grans


* Barregem la farina, el sucre ,el pessic de sal, el llevat i els ous amb una barilla (com la que es fa servir per batre els ous)
* Fonem la mantega (millor al bany Maria sinó es pot cremar) i li afegim a la barreja
* Un cop tallada la poma a daus grossos també li incorporem a la massa junt amb les anous
* Fornegem a 180º durant 30-35 minuts
* Quan estigui fred, es pot servir amb una mica de keffir

2 comentaris:

Martí ha dit...

En Dan Barber és lo puto gusilus!

Llavors jo sóc una mica "Duque de fire" no?


Ala xavalin, nusus vemus el dia 24!

Fem un mos ha dit...

Els pastissos de poma son la meva debilitat, tots estan boniiiiiisims
Petons