dijous, 24 de febrer del 2011

de Ferran Adrià Harvard Lesson 1

A través de la Mercè de cuinaperllaminers arribo a les famoses xerrades que els cuiners més mediàtics i/o avançats del món o estan fent a Harvard.

Una de les coses indiscutiblement bones que té el projecte amb Harvard és que penjen les xerrades a internet. Aquesta transparència ens permet fer-nos una idea millor de quins són els temes que tracten i quina és la forma que tenen de presentar la informació.

El speech de Ferran Adrià traduit per Jose Andrés (en Ferran podria ser president del govern d'Espanya per el que es veu acomleix amb els requisits idiomàtics) comença sobre el minut 47 i 30 segons.



Hi ha força informació durant 'la llicò', tot i que la majoria de la mateixa no és pas nova per als que ens hem interessat per la feina feta al Bulli durant aquestes darreres dècades.

Jo desde la meva vessant particular he volgut destacar dos moments, per motius obviament diferents cadascun...

Moment number one>
(59 mins. 30 sec)
Explicació que TOT el que crein cada dia a la futura El Bulli Foundation es publicarà CADA NIT a internet.
No és mala forma de funcionar. Veurem llògicament la utilitat del publicat però en aquest aspecte hi ha transparència total. I també veurem qui ho paga tot, si acava sent Telefónica doncs com a mínim no ens costarà diners publics. Amb la que tenim a sobre... em sembla ben escaient.

Moment number two>
Sense solució de continuitat, enganxadet al moment anterior...(1h 5 mins al video)
Descarat homenatge al mític sketch de Tip i Coll sobre el got d'aigua?
(alerta al moment 1h 7 mins donde 'veríamos que es... agua' i que 'hay que beberla con concentración' Li ha escrit el discurs el Capitan obvio?)
Ferran ha tingut moments millors de discurs comunicatiu, la veritat.



Tinc pendent mirar-me la resta de videos, es clar. Si com comenta Adrià, les hores del dia per a la creativitat culinaria dels professionals són limitades... les del blocaire de trinxera també ho són i la familia i la feina demanen quota. Com ha de ser.

Temps al temps, i de moment els que com jo admirem una bona part de la feina feta a El Bulli (durant finals dels 90 i principis de segle sobretot) segurament desitgem que el futur que ha de venir no desmereixi un passat que va ser molt brillant, pero que al meu particular criteri ha donat alguna mostra de fatiga de discurs en el present.

En tot cas, això mereixeria un post a part i una reflexió profunda i de moment, el que he volgut fer es acostar els videos que crec que són valuosos i interessants per als que tenim curiositat sobre el tema.

3 comentaris:

Cuinagenerosa ha dit...

ets un crac, desconeixia aquest video de tip i coll, però adrià i andrés els recorden molt! m'he fet un tip de riure, merci, nen.

josep ha dit...

Òscar, només pel video de Tip i Coll et mereixes un monument. Jo el recordava de quan era petit i sempre m'ha semblat el "summum" del humor de l'absurd que tan bé escenificava aquesta parella.

Mercè ha dit...

jajaja No tenia ni idea de Tip i Coll però el dúo Adrià-Andrés ben bé s'hi assemblen. :)