divendres, 25 de febrer del 2011

d'inminent presència a les nostres bloc-vides...

Avis per a bloc-navegants.
Si tens un bloc de cuina on hi poses receptes et pot interessar la noticia: Google posa en marxa un cercador específic de receptes amb filtres sobre els ingredients, temps de cocció, tipus de plat i calories totals.

La noticia la podeu trobar aquí i a la mateixa ens explica que de moment només està actiu per als usuaris dels estats units i japò. Però ja sabem que en poc temps també ho tindrem nosaltres. Sembla ser que estan mirant d'afinar els algoritmes per a millorar la qualitat dels resultats de les recerques. No em pregunteu com pero sembla ser que hi ha molta morralla i recepta mal copiada donant voltes per els internets... JUAS!



Aquí hi ha el blog oficial de google amb la explicació complerta (en anglès) i un video explicatiu fet per un dels cuiners que prepara els platets per als treballadors de Google:



Per als blocaires més agosarats i valents, hi ha una forma de codificació amb etiquetes anomenat microformato, de forma que si es publica la recepta seguint aquesta codificació posem a disposició dels robots del cercador les característiques concretes de tipus de plat, temps, ingredients i calories. De forma que funcionarà perfectament amb els filtres que s'hi han preparat per al cercador.

Ara, que s'hi han de tenir ganes o esperar que blogspot ens posi a disposició algun widget o estri que ens faciliti la vida.


Aquí teniu la descripció tècnica de com codificar les vostres receptes. Com us dic, de moment no m'hi penso embolicar que prou feina tinc amb les meves coses. Es clar que si teniu un fort interès en ser indexats per el cercador de Google Recipes... jo m'ho aniria mirant de cara al futur :)

17 comentaris:

Manu & Rosita ha dit...

Interessant! ja m'1 miraré! Gràcies StarBase!

Mar Calpena ha dit...

Interessant... servirà per descobrir un fotimer de receptes copiades i no atribuïdes que corren per la blogosfera. AMés d'un potser quedarà retrat/da (PITONISA LOLA CALPENA DIXIT)

Unknown ha dit...

a tenir en compte! ara... més i més feina! :(

Margarida ha dit...

Jo, com no sóc agosarada ni valenta, esperaré que blogspot ens ho faciliti.

Com sempre, tu a l'última! "Qué chico más listo!!!!!"

Petons

Mai ha dit...

Uiiiiiiiiiii, rei, jo sóc aquella de l´altre dia que no sabia posar aquella cosa recordes l´esona que et vaig fer perdre, #comopaquemedesideas juajuasjuas

MaryLou ha dit...

La cibernética ens atrapa!!!! ja,ja,j...
Petonets

Anna - Betes i Clicks ha dit...

Suposo que això ajudarà a filtrar els continguts de qualitat.

A veure quan està disponible en català!

Si us preocupa que us copïin les receptes, ja heu provat d'utilitzar Copyscape?
http://www.copyscape.com/

Francesc ha dit...

Em sembla molt complicat tot això que expliques de codis, receptes i tota la pesca... no sóc gaire entès en informàtica, jo. Si volen trobar-me, que m'hi busquen. Salutacions

Unknown ha dit...

Jo i l'informàtica com que estem barallats una mica amb prou feines me'n surto moltes vegades, així que esperaré a veure als valents.

Muas!

Gemma ha dit...

Uf, cada cop s'inventen coses més complicades... però fins que Google no s'inventi un aplicatiu que em cuini el dinar, m'esperaré a veure què tal va la cosa, je je je...

Miquel ha dit...

Oscar siempre estas a la que salta eres un crack de la informacion
bon finde
miquel

Miquel ha dit...

Oscar siempre estas a la que salta eres un crack de la informacion
bon finde
miquel

No tot són postres ha dit...

Que m'ho posin fàcil ja que de feina no me'n falta i no sóc com tu, un crack en el tema. Jo més aviat vaig amb pedals, encara!!!

PTNTS
Dolça

Anònim ha dit...

Molt bé, a veure quan escrius el proper post?

aquesta tarde, aquesta nit, aquesta madrugada?

sorpréndeme!

Unknown ha dit...

estava llegint els comentaris i veig que un parla del plagi... justament ahir em vaig quedar de pasta de moniato quan vaig veure que un lloc dels que segueixo per facebook té tots els videos copiats d'una blocaire, els hi ha retallat el nom i els ha tornat a pujar... li vaig enviar un correu per fer-li saber que ho trobava poc elegant :) I tan tranquil.la, s'escuda amb els 4 principis d'Stallman i apa... tot el que corre per internet és a lliure disposició... :(

starbase ha dit...

Manu&Rosita, d'aqui poc no farà falta mirar perque ens ho ficarà per els ulls el Sr. Google :)

Mar, lo que nos vamos a reir... XD

Mandarina, bé és feina si vols muntar els microdatos. Sino, doncs a seguir com fins ara :9

Margarida, jo tampoc tinc temps d'estar fent proves i tal hehe.

Mai, com diuen els Manel... a vegades ens en sortim (per no dir sempre), no? Doncs endavant! :DD

MaryLou, la cibernètica ens té agafats per el teclat i només fem que anar a pitjor XDD

Anna, una molt bona proposta el coyscape. Jo mai m'he dedicat ni preocupat a veure si algú havia copiat una recepta meva. Però conec amics que el fan servir :)

Francesc, jo de moment tinc la mateixa actitud :)

Gemmes (x2) vosaltres i jo com en Francesc. De moment en waiting mode :)

Miquel, no es per a tant. Només es que he trobat la noticia :)

Glòria, no et creguis que a mi... em fa molta maaaaandra hehe.

Anomim, estaaaaaaaamos trabajaaaaaaaando en eeeeeeeeello!!

Mandarina, que fort. O sigui que no s'avergonyeix i té els pebrots d'esborrar el nom de l'autor. Si entenguès la filosofia del soft lliure sabria que no s'esborra el nom de l'autor original. Es clar que igual l'enten i simplement es tracta de fillputisme...

Massitet ha dit...

Buf!
Jo és que no puc seguir aquest ritme... Y esto que es lo que es y pa que sirve???
Ara, vist el comentari de la Calpena, això promet! juas juas juas!!!