dissabte, 14 de gener del 2012

de Pep Salsetes en la seva salsa

Avui, un regalet en forma de video que m'ha arribat via Txell i Kike, Kike i Txell o la cuina vermella. Ells participen molt activament en el moviment de cuina i menjar sostenible de la seva comarca a través del grup Slow Food Vallés Oriental. I a part són blocaires i amics.

Per als que no coneixeu quí és en Pep Salsetes, o per als que el coneixeu i el voleu coneixer una mica millor que sempre paga la pena, us porto un video acabat de sortir del forn. Literalment donat a llum als internets fa menys de 24 hores.

En Pep treballa desde fa uns anys de forma intensa en la recuperació i conservació de varietats vegetals tradicionals del Vallès i que els temps accelerats en que hem viscut s'han vist arraconades i sovint el.liminades per les pressions comercials de multinacionals que han imposat determinades varietats de les que algú sol tenir uns drets i patents registrats. I no sempre els dolents són els de la multinacional: també una part de culpa és nostre: dels que les cultiven i dels consumidors que no ho hem sabut defensar amb encert.
Però com veureu al video, no tot està perdut i la feina de recuperació ha donat i continua donant alguns bons resultats.

Ell mateix es defineix més com a cuiner, que com a gastrònom, ja que el seu interès està en la cuina dels productes de temporada molt més que en la alta excel.lència gastronòmica.  I en general podreu observar que en uns quants minuts de conversa ens mostra un parell de carretades de sentit comú a la cara. Fins i tot té el senderi d'haver-se barallat amb tots els consellers d'agricultura anteriors de tots els colors i augura el mateix futur per al nou amb el que encara no ha tingut temps.
Si això no és revelador...



4 comentaris:

Txell i Kike ha dit...

Moltes gràcies per fer-ne difusió estimat!

Celebrem molt que t'hagi agradat, en Pep Salsetes és un dels homenots del nostre temps. La llàstima és que, amb totes les coses que té per dir 27 minuts són pocs.

La defensa de la biodiversitat i dels sabors pot estar contenta de tenir herois com en Pep.

A més, volem posar en coneixement dels teus lectors dues coses. La primera que una de les preguntes te l'hem manllevat (creus que es podria alimentar a tota la humanitat amb productes de proximitat?)i segon, que la traducció a l'anglès de la descripció del vídeo al canal Vímeo d'Slow Food Vallès Oriental és del gran Starbase.

En fi, gràcies, i com deia una de les icones del nostres passat, el Capità Enciam: "Els petits canvis són poderosos!"

Miquel ha dit...

Gracias Oscar por poner este interesante entrevista al Pep y su gallo tambien habla ja,ja
me identifico con su filosofia de ver la vida y ojala como dice Txel i Kike Els petits canvis són poderosos, pero sin marketing lo veo dificil

Massitet ha dit...

Hósties, en Salsetes!
Feia molt de temps que no veia en Pep! El vaig conèixer fa uns 10 anys a través d'un company de facultat que treballava amb ell!

Era (és, vaja: està en forma!) un crack i cuinant té al ma trencada: quins tiberis d'en Salsetes!

Un dinar cuinar per ell sí que seria un "pelotasso" dels Gastroblocaires!!

Ara, potser és forçar la màquina: s'ha fet gran, en Pep...

Salut!

Txell i Kike ha dit...

Massitet,

només cal organitzar-ho, els vermells veiem a en Pep Salsetes dos vegades al mes a les reunions d'Slow Food Vallès Oriental.

Que us sembla una trobada gastroblocaire a Gallecs a la primavera?