diumenge, 15 de gener del 2012

de sopar a La Calèndula (Girona)

Girona ha fet feina gastronòmica i es nota. Ja fa temps que han aconseguit crear marca i comptant amb alguns dels estandarts d'abast mundial  han sabut crear teixit hosteler i gastronòmic al darrere.

Aprofitant que aquest cap de setmana ho han petat moltíssim amb la iniciativa Girona10 (allotjaments per 10 euros, menús complerts per 10 euros, museus completament oberts i activitats diverses) vaig aconseguir taula per a sopar a un dels restaurants que feia temps tenia il.lusió de visitar: La Calèndula.



Iolanda Bustos, que juntament amb el seu company Jacint són els impulsors del projecte (xef i sala respectivament), té una presencia ben activa i ditxaratxera a la xarxa. A la seva pàgina (www.iolandabustos.com) compta amb molta informació i també amb nombroses receptes en format video!!


Total, que feia mooooolts mesos que frisava per poder visitar casa seva. I no estava pas equivocat, evidentment. Ja sabeu que jo no faig crítica gastronòmica: no en se. Així que us explicaré el que vaig viure aquesta vetllada saborosa.


La seva proposta per aquest dissabte era un menú ple de productes gironins ( a destacar els salsifins) i per a mi amb un gran protagonista indiscutible. Uns bracets d'ànec que no sé a quin gimnàs havia anat aquest ànec per a tenir uns bracets tan bons. La salsa dels salsifins serà d'ara en endavant el meu record gastronòmic per a acompanyar la ciutat de Girona. Així de bo era el plat.

Per a aperitiu vem tenir uns xips especiats de moniato. Com que a mi el format xip no em causa una gran emoció us diré que el toc de les espècies hi aportava un matis interessant ja que jo juraria que hi havia ginebró i el regust de tot plegat era original i divertit.



Una crema de carbassa i castanyes amb crostons de bacallà i botifarra negra.

Molt bona, un plat de cuina casolana ben sofisticat amb el bacallà i la botifarra negra. Sobretot la botifarra tallada molt fineta i que em vaig deixar per al final lligava fantàsticament amb la crema on la reina del meu cor -galega ella- va agrair la presència de la castanya. I la veritat, amb la rasca que fotia a Girona una crema calentona era el maridatge perfecte!!



Uns bracets d'ànec amb salsifins i picada de carquinyolis.

Com ja he dit abans, una proposta sense cap concessió al que no és essencial: sabor, sabor i més sabor. Un plat de cassola amb aquests bracets d'ànec tendres i melosos que no aconseguíen treure protagonisme a una salsa es-pec-ta-cu-lar als meus ulls i sobretot al meu paladar. Uns salsifins tremendos, amb un sabor d'emoció!!



Un postre de ravioli de pinya farcit de gelat de vainilla i fulles de menta.
El postre refrescant amb un gelat molt i molt fí i la pinya tallada primeta (tampoc és aquest el meu format preferit per a la pinya) van posar un final dolç i preciosista al sopar.


Vem sortir encantadíssims, amb la sensació d'haver tastat un Hit personal amb aquest ànec amb salsifins i amb el convenciment de que la proposta culinaria de la Iolanda és tan ferma i lluminosa com evident és la seva simpatia en aquesta imatge.


A poc que hi poguem, hi tornarem. Gràcies també al Jacint per la seva amabilitat i simpatia durant el sopar!! :)


La Calèndula

Travessia de la Creu, 33
Girona 17002 
tel 872 03 33 33  
www.lacalendula.net

8 comentaris:

Gemma ha dit...

Quina enveja! No vam saber a temps aquesta oferta de Girona, allà els responsables de turisme estant fent les coses molt ben fetes!
Com molta gent, tinc pendent una visita a la Calèndula, m'encanta escoltar la Iolanda Bustos, sobretot quan explica com cull les flors pel bosc :)

Teresa ha dit...

Diuen que repetiran aquesta iniciativa Girona 0! a veure si la puc aprofitar i faig la visita al Calèndula! quin menú més bo!

Unknown ha dit...

Quin peazo pryecte lo de Girona, va estar genial.

Muas!

Visc a la Cuina ha dit...

Ei, has anat al meu restaurant preferit de Girona, sóc una fan de la cuina de la Iolanda Bustos,com ho heu disfrutat!

Anna - Betes i Clicks ha dit...

Mmmm... molt fan de la Calèndula.

Els menús de migdia i els de temporada sempre "ho peten"

Massitet ha dit...

Ei!
Jo també tenia molta curiositat per aquest restaurant i des d'ara encara més! Ue!
Molte guai Girona, eh? Sabies que era on ens havíem conegut amb Susanna? jejejeje

Salut!

Fem un mos ha dit...

Que bé que poguessis aprofitar l’oferta, nosaltres vam fer tard
Una abraçada

Unknown ha dit...

Molt bona pinta!, en la propera visita a Girona serà qüestió d'anar.