dilluns, 9 de febrer del 2015

de filloas de la reina del meu cor i melmelades de la Mercè Lloreda

Una (de taaaaaaantes) cosa xules de la reina del meu cor és que un diumenge per la tarda es pot aixecar del sofà com impulsada per un resort, deixar la batamanta com els mosqueters es treien la capa abans de la batussa i exclamar 'vou facer filloas'. Momentasso.




Les filloas de la Cris

Ingredients:
4 o 5 ous
200 g de farina
1l de llet
la pell d'una llimona

la pell d'una taronja
un polsim de sal
Un rajolinet d'oli per a la barreja


Procediment:
Posem els ingredients en un bol gran i els barrejem bé fins que es forma una crema fina i homogènia que deixarem una bona estona a la nevera (30 o 40 minuts). Si tenim un bon troç de cansalada el fem servir per anar lubricant una crepera o paella ampla. Sino, també ho podem fer amb un pinzell amb el que pintem d'oli el fons. Anem abocant la quantitat justa de massa per a cobrir el fons el més finament possible per a cada filloa. Foc fort i quan està començant a aixecar la vora, és el moment de donar-li la volta.

Si a sobre tens al rebost les melmelades que t'ha enviat la Mercè Lloreda, la cuinera mare d'una amiga que hi te la ma trencada (la mare, la filla encara ens ha de portar un tàper o algo...:P) el pack del diumenge està complert. A la foto, melmelades de taronja (amb la pell tallada en brunesa finíssima, pràcticament sense polpa, una feinada), una brutal de kiwi amb cardamom (gran combinació, aromàtica i original), de fruita vermella i de mandarina. Ben equilibrades de sucre i sabor a fruita, les cítriques especialment molones.


Algunes de les filloes ens les hem fotut directament mentre encara èren tèbiones. Altres simplement amb sucre doblegades amb mocador, la majoria farcides de les melmelades de la Mercè i finalment un parell fins i tot les hem caramelitzat amb el bufador un cop farcides. Les premium :D



Gràcies Mercè per aquestes delicies de fruita! 
I la reina del meu cor... fantàstica...parapaparaparaaaaaaaa

1 comentari:

Anònim ha dit...

Qualsevol dia em presentaré a casa vostra amb l'objectiu de tastar eixes filloas, que m'han cridat l'atenció.
Cisco Barón