diumenge, 23 d’agost del 2015

d'espaguetis amb calamars i musclos. Tornem amb les receptes!


Dinaret de diumenge. Senzill i resultón, la primera recepta de la temporada ja que al meu caparró les temporades blocaires són com les del júngol: de Setembre (aprox) a Juliol (aprox)

Uns musclos (galeguiños) són la base que dona molt de gust a la salsa final juntament amb els calamars. L'hem gaudit avui mateix al migdia, gran migdiada!

Espagueti negres amb calamars i musclos

Ingredients:

- Un kilo de musclos
- 500 g de calamars
- Una ceba gran
- Un pebrot verd
- Un pebrot vermell
- Una dent d'all
- Una cullerada de pebre vermell (en el meu cas, de La Vera)
- Sal, oli verge d'oliva i pebre
Opcional: Mig gotet de vermut negre


Procediment:

Posem els musclos a coure al vapor. És important anar retirant cada musclo quan s'obre per evitar que es facin massa i quedin tibats i gomosos.



Piquem la ceba en cubs menuts i la posem en una cassola amb oli d'oliva. La enrossim una mica abans d'afegir els cubs de pebrot i l'all picat. Aquesta serà la base sobre la que anirem afegint la resta d'ingredients. 


Abans de posar les anelles (en aquest cas eren de pota, millor si tenim a l'abast anelles de calamar finet de costa) ens assegurem de posar una cullerada de pebre vermell sobre la verdura ja cuita. Opcional posar una mica de vermut vermell si volem afegir un punt més de complexitat i aromes. Evaporem i serà el torn de les anelles de calamar.


Afegim mig gotet del caldo de musclos i cuinem les anelles durant tres o quatre minuts, el just per a que s'estovin i prou ja que si ens passem ens caldrà fer una cocció llarga per a que es tornin a posar tous i ja no queden igual: perden aigua i el resultat és diferent a la mossegada.


Finalment, afegim els musclos i coem la pasta (espagueti amb tinta en aquest cas) en aigua abundant amb sal.


Al plat he decidit posar la base de pasta i a sobre la resta de material, també podria haver barrejat i listos però... ha anat aixi :P


2 comentaris:

MaryLou ha dit...

Bonísims!

Francesc ha dit...

Quina recepta més bona!!! Queda apuntadíssima!!!