dimecres, 26 d’agost del 2015

de John Oliver i el malbaratament alimentari (video)


El que al meu parer és el comentarista televisiu actual que em sembla més brillant, John Oliver, dedica aquesta intervenció a explicar la paradoxa d'un pais on 50 mil.lions de persones cada any tenen en algun moment un problema per a posar menjar a taula... i en canvi llença a les escombraries el equivalent a 730 estadis de futbol plens de menjar perfectament comestible durant aquest mateix any. Malbaratament alimentari massiu, paradoxa social.


Amb el seu estil punyent (sensacional com proposa la hamburguesa amb hot dog que el fabricant posa als llavis d'una model que està en un cotxe sobre la coberta d'un portaavions que navega sota la Estatua de la Llibertat com a possible nova bandera confederada) en John exposa  un problema que creix any rera any (i qui pot pensar que a casa nostra no passa quelcom similar? El més probable és que anem també en una direcció similar com en quasi totes les coses).
Desde 1974 als USA ha crescut un 50% el menjar malbaratat per càpita i en John parla de coses que ens sonen: les confusions entre data de consum preferent i data de caducitat, grans cadenes que llencen menjar en comptes de donar-lo, en fi... grans clàssics del tema.


Ja ho sento: està en anglés. Pero es poden activar el subtitols (tant en anglés com també en castellà, malgrat la traducció automàtica no sigui precisament una meravella..)