dilluns, 4 de juliol del 2016

de Xevi Ramon (Triticum) parlant de 'La cultura del pa' al Vadefoodies


Aquest cap de setmana s'ha celebrat la segona edició del Festival Vadefoodies a Igualada. Com ja vaig escriure l'any passat, és un event allunyat del centre de masses del país i per tant la gent que l'impulsa ha de fer un esforç extra per a aconseguir vèncer la inevitable força centrípeta de Barcelona.

En aquesta ocasió i durant el divendres, vaig poder assistir a la xerrada que Xevi Ramon -ànima de Triticum- va fer sobre quina és la seva visió sobre 'La cultura del pa'.
Triticum és probablement la gran empresa de pa de qualitat del país. Serveix a moltíssims restaurants i la seva feina de desenvolupament i investigació els converteixen en un dels motors del sector.

Aquesta és la visió resumida sobre què significa pa de qualitat per ell:



Un altre moment interessant: les raons per a que Tríticum treballi amb pa pre-congelat en el sector de la restauració. En Xevi ens va raonar que la tècnica de pre congelar el pa no té res de dolent, però que estem acostumats a que ens arribi pa de baixa qualitat que ha estat sotmés a aquesta tècnica i per això l'associem a pràctiques negatives.

Entenc perfectament que si vols assortir de pa restaurants de forma eficient i escalable, el pre congelat és una bona solució. Si parlem d'enviar pans a l'altra banda del món simplement és la única solució:




En definitiva, només puc tornar a felicitar al Vadefoodies per continuar picant pedra i desitjar-los encara més èxits i recompensa per la feina ben feta. I sobre el pa, què voleu que us digui...je suis panarra. Oui, je suis :D

1 comentari:

Bet Tastarutes ha dit...

Bon dia Oscar! Que bé que us agradés la xerrada, tothom va sortir molt content d'aquesta i altres!
Realment tal com dius, muntar aquest festival és un esforç enorme on hi posem molta il.lusió, per això ens fa tan feliços que també vingui gent de fora de la ciutat com vosaltres.
Ens veiem aviat, abraçades panarres!! :)