dilluns, 27 de juny del 2016

de Macroseny - zoodles amb tahin i umeboshi

zoodles de calabacín con tofu, umeboshi y curry

Fa uns dies vem poder gaudir d'un doble taller al obrador dels germans Rodellas, a Sant Celoni. Si en el primer vem aprendre a fer ensaïmades, en el segon vem tenir un showcooking de cuina macrobiòtica a càrrec de l'equip de Macroseny.

El cuiner Alf Mota al capdavant dels fogons, i la Pilar Reverter i l'Anna Urrutia ens van cuinar tres receptes vegetarianes de perfil sanote. Avui porto la primera, uns zoodles (fideus fets amb carbassó cru tallat amb una màquineta anomenada 'espiralitzador' del tipus megusta-laquiero-lanecesito) amb tahin i umeboshi.


L'umeboshi és un encurtit o envinagrat de les ume, un tipus concret de pruna anomenada 'albercoc japonès' que un cop seca es posa en bocois on es sala i premsa. El resultat final és vermellòs per la utilització de l'herba akajiso. De sabor àcid i salat, el prenen habitualment amb arròs. Aquí es pot trobar com a pasta, com a vinagre i més extranyament l'he vist en la seva forma original de pruna.


La recepta:

Zoodles macerados con tahín y umeboshi al curry
Ingredients:
-1 o 2 carbassons
-2 cs de tahin
-aigua
-Julivert o coriandre fresc picat
-Pebre negre (opcional)
-1 cullerada sopera de la pasta d'umeboshi

Tallar el carbassó amb l'ajuda de l'espiralizador (tallador de verdures en espirals), a mà costa força es clar. Dissoldre el tahin amb l'umeboshi i una mica d'aigua. Posem en un bol les verdures barrejades amb la salsa i condimentemamb Una mica de pebre negre acabada de moldre i un grapat al gust de julivert o coriandre picat . Deixem macerar durant 45 minuts a 1 hora.

Per al tofu amb curri
Ingredients:
-350 g de tofu
-2 Cullerades soperes de curri
-2 cullerades soperes de tamari
-1 cullerades soperes d'oli de sèsam
-aigua

Tallem el tofu a daus que posem en un bol. Barregem bé el de curri amb el tamari i l'oli de sèsam. Cobrim el tofu amb la mescla i una mica d'aigua just fins a que quedi cobert. Macerem  durant uns30 a 45 Minuts. Cuinem a la paella a foc mig fins que s'evapori tot el líquid.
Servim els zoodles acompanyats amb els daus de tofu.


1 comentari:

Marta Padenous ha dit...

Oscar tu sempre el primer! Amb el que som hem de menjar sanote, que dius tu! Una bona alternativa el macrobiotic! Ptnts wapu