dilluns, 3 de gener del 2022

de Ràdio days: Restaurant Niu Nou (Bagà) amb Pep Nogué a Catalunya Ràdio

NIU NOU RESTAURANT BAGÀ I OSCAR GÓMEZ

Avui he tingut la sort de poder recomanar el restaurant NIU NOU de Bagà al programa La Fonda de Pep Nogué a Catalunya Ràdio. És un establiment carismàtic que et fa enamorar a cada cullerada. La personalitat de la Carme i en Romà que en son els propietaris (cuinera i sala) és abassegadora i es reflecteix perfectament en el que cuinen i com ho expliquen al comensal.

Audio de la secció: (minut 8 del programa)



Adjunto aquí les notes que vaig portar al a gravació de la secció. No estan redactades, només són les idees però donat que el temps és limitat per a la secció sempre va bé posar-les aquí per a poder completar la informació amb totes les idees i tenir una millor visió de la jugada :)

OUS REMENATS AMB BOLETS NIU NOU RESTAURANT

Ous de gallina feliç remenats amb pèsol negre i bolets


NIU NOU (BAGÀ)

Av. De Vila-seca,1 (Bagà)

Descripció:

Un espai deliciosament divertit: La Carme Clotet (cuina) i en Romà Revelles (sala) fa 28 anys que donen de menjar.

- ELLS ABANS ÈREN PAGESOS: es nota!

- Són un prodigi SIMPATIA I BONA CUINA

- Cuina de territori, de quin territori? Del seu, del Berguedà.

Saborosa i golafre: on trobem plats fets amb pésol negre, amb blat escairat, … amb bolets quan es temporada (aprofiteu el menú del bolet, on fins i tot les postres están fetes amb bolets).

- Practiquen l’Slow food: els dimarts quan tanquen fan la ruta per anar a buscar directament la materia primera als productors.

- Com a detall, TENEN PLATS DE LA CUINA CÀTARA I MEDIEVAL.

NIU NOU RESTAURANT AMB PÈSOLS NEGRES

Fan l’escudella de blat de moro escairat, però amb la seva mirada personal, en comptes del porc tradicional ells la fan vegetal, amb Pastanagues, chirivía, porro, ceba, apit, col i nap negre.

Un bon rostit de pollastre de muntanya, de granja, que ells acostumen a fer la volta per els proveidors els dimarts, el dia que tenen tancat. El fan rostit amb cassola de terra, bon oli, toc de canyella, all, ceba, pastanagues i prunes. Fa molta festa!

Remenat de pèsols negres amb ous de reig i ous de gallina feliç, aquest bolet d’emperadors va fantàstic amb aquest pèsol de muntanya que es deixa assecar a la mata abans de collir. A banda del Berguedà també es cultiva al Solsonés.

Al Nadal, l’allioli de codony, que a més a més s’acostuma a menjar el 24 de Desembre per la nit. Ells el fan d’aperitiu al restaurant, sobre una coca, per a que tothom el pugui tastar.

Unes postres:

POSTRES NIU NOU RESTAURANT BAGÀ

Panada de poma amb fredolics i xocolata i el pa de pessic de camagrocs amb mores


Frase final:

Atenció al momento café, hi posen molta atenció i tenen una carta extensísima amb dues dotzenes d’opcions de café d’especialitat.
Saps aquests restaurants que són com casa i saps que sempre hi pots tornar per restablir (restaurar) panxa i ànima. Doncs aixó és el Niu Nou: un espai recomfortant, càlid i especial.