diumenge, 11 de novembre del 2007

de carbassó amb ànec

Ahir vem tenir convidats a casa. Tot i que per el matí vem estar treballant i per tant no hi va haver visita a La Boquería, vem voler fer algún platillu curiós per als convidats (L'Agusti, L'Isabel i el Gabi).

Vem fer algunes proves per al menú nadalenc de les quals no direm res encara donat el secret de sumari que porta el tema. Però si que vem fer uns divertits 'entrepans de carbassó' que porten patè d'ànec al mig (la recepta original és amb foie, però ni en teníem ni teníem temps d'anar-lo a buscar). Això si, com que la recepta original que vem veure al programa de Eva Arguiñano de Hoy cocinas tú ens semblava una mica sosa, vem decidir acompanyar amb una salsa de porros que estava boníssima. Tot un encert, com també daurar una mica els carbassons i no deixar-los amb pinta de bullits.



El métode es tant senzil com tallar el carbassó en rodaixes gruixudes que blanquejem durant un parell o tres de minuts en aigua bullent.
Els treiem, deixem refredar una mica i farçim de patè dànec. Els passem per la planxa i ja tenim les bases.

La salsa, ja us dic, era de porro (un porro suat en oli d'oliva, mitja ceba i una mica d'all. Tot ben translucid, amb un puntet de pebre, sal i alfàbrega. Triturem i colem.

A la foto es veu l'amanida, que també estava bona (escarola, canonges, poma, magrana, anous i una vinagreta de mango).

Salut!!