dissabte, 8 de març del 2008

de sopem en bloc (II)

Aquí penjo les imatges del sopem en bloc:
BubbleShare: Share photos - green toy news


La crònica:

Vaig arrivar d'hora als voltants del restaurant, sobre les 20.30 així que vaig decidir fer-me una volta per la llibería Abacus que està just al costat. Decepcionant volta, els llibres de cuina i gastronomía que tenen no em van semblar gens atractius (excepte uns pocs de gama alta d'Arzak i similars. Jo buscava més aviat algún llibre económic que tingués un interès per el tema o la tendència de les receptes).

Finalment quan vaig entrar ja hi havia cinc o sis blocaires presents. La majoría dels quals eran membres d'estintobasico, puntuals com ells sols. Es nota el rigor amb el que treballen!

La presentació inicial sempre és una mica 'extranya'. En el meu cas faig servir un nom d'internet diferent del nom real i un no sap si dir els dos noms al presentar-se, o si dir el d'internet o si dir el nom de carnet (al cap i a la fí jo és el que més vaig fer servir, era la vida analògica el que estavem experimentant).

Vaig coneixer abans de sopar uns quants blocaires que segueixo desde fa temps (ese cocinillas, esa cuina de casa, esa baixagastronomia, esa Lurka,...) i d'altres als que el per temps no tinc controlats a diari. Un suc de tomàquet amb pebre em va introduir com a abstèmi devant el maitre i va posar una nota de sabor al moment.

En tot aixó, la deliciosa Martha (que no es diu Martha, ja li val) ens va portar unes cartulines currades amb el nostre blog i nom. Gràcies, bona pensada.
També vull destacar l'entrada triunfal de Capipota amb un interessant barret i un posat que ens va deixar a tots impressionats! Quin carisma! :-).

La ruleta de les cadires va aturar-se i vaig acabar entre diversos membres d'estinto bàsico i amb en massitet de l'olleta de verdures. Del sopar destaco la gran, enormeeee, presència del ví. Amb aquesta companyía qui podía esperar una altra cosa. En Joan, en Damià, el gran calamar (si no el primer, el segón que va posar un link al meu blog - esto no se olvida, killo - ) i una companya d'estinto de la que sento no enrecordar-me del nom (sorry sorry sorry) van ser una catifa màgica per sobrevolar un món al.lucinant sentint comentaris de nivell.

Mítica la sentencia de Calamar sobre un dels molts vins que es van tastar: DAN'UP de fresa.

En massitet els va seguir amb molt més nivell que el que us escriu, tot val a dir-ho.

El sopar com a tal (yo he venido aquí a hablar de mi tema, coño) va ser bó. Aquest és el menú:

- Pa de nous amb oli de qualitat.
- Pols de crispeta amb peta-zetas (ese Adrià haciendo daño).
- Croqueta de bacallà (que petita era, en vull més).
- Xupito de ruibarbo amb fruites del bosc (curiós i estimulant, potser massa dolç).
- Ravioli de pularda amb bolets i brou (bonísim).
- Arròs de bacallà amb butifarra negre (correcte, la butifarra massa desfeta per a mí).
- Turbot amb crema d'ametlles i rissoto de cereals (turbot correcte, rissoto amb aroma de cítric senzillament es-pec-ta-cu-lar).
- Melós de galta de porc (un bombonet de galta de porc, creieu-me).
- Coulant (en el meu cas, ja que anaven canviant els postres)
- Uns petit fours (que es podíen haver estalviat, l'únic que no em va agradar).

M'hagués agradat quedar-me més estona, pero avui treballava i no em vaig poder quedar per a coneixer al cuiner en persona. Com que era el que estava més a prop de la cuina el vaig veure sortir diverses vegades a controlar-nos...

El servei va ser molt bó, amable i ràpid (no vaig trovar la copa sense aigua ni una vegada). i l'unic 'però' de la nit es que ni de conya dona temps a coneixer ni a la meitat del personal que s'aplega al voltant del blog gastronòmic per aquests barris.

Per tant, haurem de repetir...

11 comentaris:

Sara Maria ha dit...

Carai, tu i en Massitet heu estat dels primers en comentar i penjar fotografies del sopar!! Quina rapidessa. Va estar molt bé l'ambient, crec que ho haurien de repetir, d'aquí un temps, esclar!

starbase ha dit...

Sara Maria, merci per la teva simpatía!

Torno a coincidir: we must repeat.

I a sobre d'estar bé l'ambient, vaig aprendre coses noves. Un èxit.

Gemma ha dit...

Molt bona crònica, sí senyor!
Vaig tan liada que encara no he tingut temps ni d'obrir el cd... A veure si aquest vespre m'el miro, que em fa molta il·lusió!
Molt de gust de conèixe't :)

Anònim ha dit...

Ostras Pedrín,
jo només tinc una mica més de la meitat del post fet (crec)... pero les fotos les tinc ja triades i preparades. El cert es que per mi el menjar en si va ser molt secundari, i ho comentaré molt per sobre. El millor va ser la oportunitat de disfrutar de la reunió, experiencies, idees i "batallitas" dels demés.
Bé, et deixo i em teletransporto al meu blog jejejeje

Joan ha dit...

Hola Starbase,
Un plaer compartir amb tots vosaltres al sopar del darrer divendres, les interessentíssimes xerrades al voltant del món que tant ens apassiona.
Per suposat que sóc del parer de repeatir de tant en tant aquestes trobades.
Salut!
Joan

starbase ha dit...

Gemma, igualment i espero que a la propera ens acompanyis una mica més d'estona!

Manel, jo es que soy de tiro rápido. Si ho deixo més temps ja no surt del calaix...

Gràcies per la visita, Joan. :)

deliciosa martha ha dit...

Jo tinc una pensada per al proper sopar. A veure si un dia d'aquests informo a l'organitzadora oficial i fem una pensada. Penso que és el lloc ideal per anar amb tots vosaltres

Mar Calpena ha dit...

O, i tant que ho hauríem de repetir. I d'organitzadora oficial, res, que si algú si vol posar jo encantada ;-b

starbase ha dit...

Deliciosa Martha i Mar: Hom pensa que dues o tres trovades anuals (mesos 3, 7 i 11 per exemple) sería una bona cosa.
Potser 3 anuals façi que baixi el quorum, (sobretot a partir de la tercera trovada quan ja no sigui una cosa 'nova'),no ho sé.

Dues trovades anuals potser façin que tothom s'ho agafi amb més força perque trigarà 6 mesos el següent...

PD: A veure quan fem els deures i podem comentar la peli...:-P

starbase ha dit...

Per cert, el 'hom pensa' ho he posat per donar un toc a l'estil Empar Moliner...Heh.

Anònim ha dit...

En primer lloc comentar que llàstima que no vam poder xerrar gaire però com sempre s'ha de mirar la part positiva: això de fer dues trobades durant l'any pot ser una bona idea. Ens veurem de solstici en solstici.
Una salutació de menjasa.es