diumenge, 15 de juny del 2008

de teatre dels oprimits

Aquest divendres vem tenir el plaer d'anar a una representació teatral dins del moviment Teatre dels oprimits. El llloc era un parc de Mollet del Vallés ,un lloc amb grades molt agradable i que va resultar una grata sorpresa.

Aquesta és una interessant iniciativa teatral posada en marxa al 1971 a Brasil. Els principis del mateix es refereixen a fer un ús sòcial del teatre en benefici de la comunitat humana. Aquí en teniu la web.


Van ser dues les companyíes les que van actuar. La primera una de Mollet fundada fa pocs mesos i que van representar 'La paret' -una obra sobre el maltractament a les dones-. Una part (potser la més important) de la representació consisteix en la participació del públic modificant i canviant les situacions plantejades. L'anomenen part 'fòrum'.


En segón lloc va actuar la que van presentar com una de les companyíes més importants del mon dins d'aquest moviment: Jana Sanskriti.





Aquesta és la seva web.







Un prodigi de ritme, colors i expressivitat. De debó. I tot fet amb talent i quatre pals (els que es veuen a la foto a terra).



Així que aquest cap de setmana he volgut fer un plat amb cert regust indú i he aprofitat unes hamburgueses de bou francès (dubto que a la india en gastin) però amb un complement d'arròs amb curry i una salsa que porta chutney de mango i mandarina.



Hamburgueses 'dels oprimits' (sic):



Ingredients:



Unes hamburgueses de bou de qualitat.

Un pot de mandarínes en conserva.

Uns quants bolets.

Arròs basmati.

Ceba.

Curry.

Sal, oli d'oliva, mantega, pebre.

Vinagre balsàmic.



Procediment:



Començem fent l'arros de curry. Jo l'he arrosejat una mica abans de posar l'aigua amb l'objectiu de que quedi més 'suelto' al final. Es posa en una cassola amb una mica d'oli, es rosseja una mica l'arròs i al final es posa el curry, la sal i l'aigua. Es cou posant el liquid de mica en mica per a que al final no ens sobri caldo. Li he posat una cullerada de mantega per assegurar que no es feia una pasta.


Preparem la salsa daurant la ceba en brunoise i quan la tenim caramelitzada afegint el vinagre balsàmic, dues o tres cullerades de chutney de mango i els grills de mandarina. Dues voltetes per a que agafi cos i llestos.



Finalment, fem les hamburgueses amb dos cops de foc fort (volem que es daurin per fora i quedin poc fetes al centre). Jo ho he emplatat així: