dijous, 6 de novembre del 2008

d'afrancessat.


S'escriu així?

Afrancesat?
Botifler?

En tot cas, quan vaig estar voltant per la Catalunya nord a.k.a França sud no vaig poder resistir d'entrar al súper i agafar algunes conserves de les que aquí no tenim.
Una de les coses que vaig agafar van ser unes qnelles de salmò que han resultat força potables.

Les he fet servir per a preparar la carmanyola a la meva estimada (unes mongetes tendres, uns allets tendres, les qnelles de salmó i una mica de llima).


A aquesta alçada m'haig de confessar amant de la cuina francesa tot i els seus excessos de crema de llet.
Crec que hi té molt a veure haver passat a França llargues estades d'infantesa. Això marca molt.

I que voleu que us digui, aquestes petites llaunes de rilletes, qnelles i preparacions similars són una forma (una més, tindrè un trauma amb això del temps?) de tornar a temps on somriure era un estat natural.

Aix, quins temps.

Li agradaràn a la reina del meu cor?...

3 comentaris:

Sara ha dit...

No sé si li agradarà, però a mí només de veure la carmanyola m'ha fet venir salivera!!

Jo també sóc amant de la cuina francesa. No et sembla, en les últimes visites a frança, que comparat amb 15 anys enrere, la cuina s'ha fet molt més sana?? Si, segueixen els excessos de mantega i cremes de llet, però també ha augmentat el consum de carns/peixos poc elaborats, i amanides boníssimes amb mil brots de diferents plantes!

Abraçades, que feia moooolt de temps que no passava per aquí... i ja està bé!

starbase ha dit...

Gràcies per la visita.

Tens raó, tanta nata era insostenible!

La Taula d'en Bernat ha dit...

Jo també sóc una fan de la cuina francesa (tot i l'abús de crema de llet...) i cada cop que viatgem a França torno plena de pots, potets i paquetets amb tota mena de conserves, espècies i productes de diferents zones. Ens agrada molt provar-ho tot i, a casa, faig mil experiments amb aquests productes. El producte estrella que mai no falta a la maleta després d'una estada per França són uns quants potets de confit d'échalottes (escalunyes) que només els francesos saben preparar...
Aquest salmó també té bona pinta!