dijous, 12 de març del 2009

de llibres: Saber de Aceite


Un dels llibres que m'he agafat de la Biblioteca és 'Saber de Aceite', de Carlos Herrera.


Aquest periodista, que actualment condueix els matins de Onda Cero Radio em toca escoltar-lo quan estic de visita per A Coruña, ja que l'alternativa acostuma a ser La Cope i això si que no.

Quan vaig agafar el llibre, no ho vaig fer per el nom de l'autor, sino perque trovo que l'oli és una materia bàsica imprescindible de la que em cal aprendre i coneixer-ne com més secrets millor.


Vaig començar a llegir el llibre pensant que em trovaría un llibre divulgatiu, i tinc la sensaciò d'haver llegit una excusa.
Una excusa per a anunciar diverses vegades 'laalacencadecarlosherrera.com'. Una serie de productes gourmet comercialitzats a través de El Corte Inglès. Aquests grans magatzems de preus populars.
Una excusa per a fusionar diversos escrits de forma que els mateixos conceptes es repeteixen diverses vegades al llibre com si s'hagués escrit el llibre en moments diferents o refregint textos independents.
Un llibre que se li ha de reconeixer que dona una serie de dades objectives i amb les que he après sobre oli, pero que un cop empassat deixa un sabor extrany a la boca.
¿Lampante? No, pero si refinado querido Carlos.
Y yo esperava un Virgen extra.
Salut.

2 comentaris:

Mar Calpena ha dit...

Jo l'Herrera el sento quan agafo algun taxi matinal, i en el fons em sembla una Cope amb la cara rentada, demagògia però millor feta. Així que no m'estranya que el llibre sigui així.

starbase ha dit...

Coincidim força en la percepciò aleshores.

I és una llàstima perque crec que amb nomès una mica més de feina podrìa haver quedat un molt bon llibre sobre l'oli (deixant a banda el tema promocional de la marca gourmet).

En fí...