diumenge, 8 de març del 2009

degusta - The Chronicle

Un petit resum sobre Barcelona Degusta, aquesta fira que de tant massificada (parlo de dissabte i diumenge, sembla ser que divendres va ser diferent) em va fer sentir com si donès voltes per un mercadillo on havía de lluitar per la posició com quan era jove i jugaba a basquet.

El sabi Pingue Gourmet ja va comentar durant el Fòrum Gastronòmic que les fires es fan per guanyar pasta. I no serè jo qui li porti la contrària. El que passa és que quan el resultat és rentable però no és profitòs per als que hi anem, es corre el risc de que en uns anys ja no es facin ni els diners, ni la fira, ni res.

Ho dic perque la meva experiència com a visitant no va ser bona.
Deixant a banda la massificaciò (certament Barcelona és més gran que Girona i per tant hi haurà més gent) trovo que les activitats paraleles són insuficients.
Hi era el meu admirat Isma Prados, hi era el Sergi Arola, en Iker erauzkin del que tinc un llibre preciòs... però jo personalment espero més.
Més cuina, menys comerç.

I potser m'ha passat això que mai pensava que em passaria: m'estic tornant el.litista?
Ja no em satisfà una massa de paradetes i una massa de gent cercant la proba gratuita (quines cues per la paella de Aneto!!!). Ja no em satisfàn una bona col.lecció d'stands amb productes (ni que siguin bons).

Jo busco aprendre. Aprendre tècniques, aprendre preparacions, aprendre conceptes, aprendre filosofía sobre el jalar... necessito sortir havent après coses i no només sortir havent descobert un nou formatge boníssim.

Del millor:

La xerrada amb el Josep Mª i la seva simpàtica parella.
Les sardines escabetxades de la confraría de pescadors de Barcelona.


L'oli de Barò de Maials.
Que ens puguem acreditar com a mitjà de comunicaciò.
Que comptin amb l'Isma (debilitat personal).
La contínua evolució del packaging i etiquetatge.


Del pitjor:

Massificació.
Confusió (No es poden fer àrees temàtiques???)
Manca de nivell 'cuineril'.


En definitiva, coincideixo bastant amb el Martí i penso que si hagués fet la volteta ben acompanyat segur que ara seria més feliç.

Salut!





5 comentaris:

Arantxa ha dit...

Ciertamente el viernes se paseaba bien. Yo intuí por eso que el sábado y el domingo estaría "petao de yayetes con ganas de comer"...

starbase ha dit...

Si, esa es otra ventaja de los que trabajais en Barcelona :-P.

Yo al salir el viernes del trabajo ya no llego al Degusta ni de coña. Una pena.

Aunque el resto de puntos buenos y malos siguen: yo quiero aprender otras cosas. Claro que el fallo es mio, el nombre ya lo dice claro: Degusta.

Un saludo.

Anònim ha dit...

Hooooola! tens raó, quan la gent veu la paraula "gratis" es torna boja. I la cua d´Aneto es la prova: 30 minuts per un bol de menjar... però en aquestes fires es normal.Per cert, cap problema per acreditar-te?
Et passo aquest enllanç amb informació de la Fira de Caldes:
http://firesifestes.com/Fires/F-Artesans-Caldes-Montbui.htm

starbase ha dit...

Gràcies Manel, havía sentit alguna cosa a la ràdio però no tenía els detalls.

Consultarem amb la Ministra de festejos la possibilitat de passar-hi una estona...

La cuina vermella ha dit...

Doncs al proper degusta, hi anem plegats!!