dimarts, 16 de juny del 2015

de bollas extremeñas. Article, video i recepta a gastronosfera.com

Visitar ininterrompudament Extremadura durant quasi trenta anys m'ha donat moltes satisfaccions. La primera és les estones compartides amb la familia, que allà hi tinc els pares i bona part de les ramificacions de l'arbre genealògic. Després venen les del coneixement històric, cultural...i de jalamenta.

Recordo perfectament com els dos primers ítems gastronòmics que em van quedar grabats quan jo era petit van ser el xoriço -MAI més igualat, i n'he tastat molts- de la Tieta Brigida i també la enorme olla de porcellana plena de bollas extremeñas. Dolç anual cuinat amb els chicharrones del porc acabat de matar. Sensacionals.

En aquesta video-entrada a Gastronosfera.com trobareu la recepta (de puny i lletra de la tieta i apuntada en analògic llapis i paper) i també el video per gaudir veient cuina tradicional en sentit estricte de la paraula :) Heh!

Clic per obrir :  LAS BOLLAS DE CHICHARRONES




1 comentari:

Anònim ha dit...

Conozco bien esos dulces, equilibrados de azúcar, paradigma de que la exquisitez no tiene por qué estar reñida con la sencillez, ideales para el moje mañanero en café con leche, ummm, quién los pillara ahora mismo...
Aloberto Corazón de Sandi