dilluns, 30 d’agost del 2021

de ràdio: Recomanant Bardeni a La Fonda de Pep Nogué / CatRàdio

BARDENI_OSCAR_GOMEZ_DANI_LECHUGA_LA_FONDA_PEP_NOGUÉ

Al programa La Fonda de Pep Nogué a Catalunya Ràdio recomano el Bardeni (Barcelona), un dels restaurants que més m'agrada de la ciutat.

Aquestes eren les notes que tenia per a la gravació de la secció i al final trobareu el link per a escoltar-lo online. Aprox. cap al minut 10 de programa.


BARDENI

Adreça: Carrer de València, 454 (Barcelona)
http://www.decuina.net/2019/02/parlant-de-bardeni-al-deixam-tastar-sercatalunya.html

DEFINICIÓ:
Un dels locals més carismàtics i amb major personalitat de Barcelona. Un bar de carns, potser un restaurant de carns tot i que la lluita de Dani Lechuga, el cuiner i propietari, és que funcioni com un bar i no com a restaurant. Però la seva cuina és tan profunda, tan personal i tan ben fonamentada que sovint tens la sensació d’estar en un restaurant gastronòmic molt més que en un bar que té un tarannà més informal.

CUINERS I PROPIETARIS:
Dani Lechuga (cuina i propietari) i Maria Lluisa Corvillo que porta la sala

SALA:
Decorada amb rajoles blanques, de les de carnisseria o escorxador i amb distribució de bar però finura i acabats de restaurant. La carta l’escriu el mateix Dani a les parets amb rotulador negre (també és a la taula).

ALGUNS PLATS EXEMPLE
Cuina molt treballada d’altissima qualitat tèncica, es un gran coneixedor de  les carns. Pero és ‘despullada’ perque no hi posa cap artific extra més enllà de lo essencial.

Caneló de cua de vaca amb parmentier de patata i fruits secs. Textura fantàstica i molsuda de proteïna i col·làgens poderosos. Sabor intens a rostit i a cuina càrnia de fons i hores de cocció. Acompanya excel·lent  la reducció dels sucs de cocció de la carn: intensitat, profunditat i complexitat. Un deu.

Steak tartar: Indiscutiblement un dels millors steak tartar de Barcelona, en el meu gust personal, potser el millor. Tallat al moment, fan servir filet i picanha, en alguns seveis en Dani m’ha dit que han hagut de posar-se fins a tres cuiners a picar carn per la enorme demanda que tenen d’aquest plat.

Onglet rostit, o el filet, o la costella que podeu trobar fàcilment a Instagram com en Dani les mostra quan arriben i quan acaba el procés de cuina que pot arribar a trigar dues jornades. Es un restaurant abocat a la glòria de la carn, en Dani és un mestre. Fa la seva propia maduració, de fet una de les cambres de madurar carn es pot veure desde la sala del local.

Sandwich de fricandó, a cada mossegada tenim a la boca carn, salsa i el pa ja sucat en íntima i lúbrica fusió al paladar. Es a dir, el pa és la vaixella. Una idea senzilla i brillant.

Postres: el flamet, unes postres dificils de trobar perque no està de moda tanta caloría i tanta dolçor. A mi em resulten explosives i si n’hi ha no puc deixar-les estar.

Resum final:

Molta carn i molt rockandroll, que és una paraula gastada en gastronomía, però es que jo he vist com cuinen al Bardeni i el primer que fan al entrar és posar música i sempre que hi he estat…era rock and roll. Així surt la carn: ferma, potent i descarada.


Link al programa:
https://www.ccma.cat/catradio/alacarta/la-fonda/una-tertulia-amb-josep-lladonosa/audio/1107586/

1 comentari:

Este enlace ha dit...

¡Muchas gracias por la información!