dijous, 19 d’agost del 2010

de best ensaladilla

I continuem amb el...


Ahir, un cop sortits del cine i havent disfrutat moltíssim de 'Origen' (per qué no s'hi posen més els de hollywood a fer pelis com aquesta? Brillant començant per la historia i acabant per els efectes).
Ahir us deia, parada obligatoria per a la millor ensaladilla que hom hagi tingut el gust de tastar. Hi ha qui té la ma trencada en un plat i no cal donar-li més voltes. Per moltes vegades que el facis sempre et guanya per que el té apamat, dominat.

Així que el millor en aquests casos és relaxar-se, aprendre del mestre (la mestre en aquest cas) i mirar de pillar-li la mecànica a l'assumpte. Total es una simple i senzilla ensaladilla no? Sí, però simplement i senzillament és la millor que he tastat.



Ensaladilla de la Paka:


Ingredients:

Un pebrot vermell
Una llauna de les millors carxofes que poguem trobar
Uns ous de guatlla
Patates de qualitat
Tonyina en oli d'oliva
Maionesa casolana
Sal

Procediment:

Escalivem el pebrot al forn, quan es refreda el pelem i en fem tires.
Fem els ous de guatlla,els pelem i reservem.
Bullim les patates amb pell, quan estàn bullides les pelem i axafem amb una forquilla.
Esqueixem la tonyina.
En un pot de minipimer fem una maionesa amb un ou i oli d'oliva. Rectifiquem de sal.
Barrejem la patata, les carxofes talladetes i escorregudes, la tonyina i la maionesa.
Per sobre posem el pebrot i els ous.


I això és tot, però per alguna raó li surt de campionat...serà el carinyo que li posa?

De plat fort en el concert d'ahir vem tenir uns montaditos de llom ibèric amb configitura de figues i ceba agredolça:


Montaditos de lomo 'se me ocurrió un año en el Parador'



Ingredients:

Un bon llom ibèric de poc
Dues cebes de figueres
Tres cullerades de sucre
Un raig de vinagre de xerès
Un grapat de figues seques
Sal, oli i pebre
Unes llesques de pa


Procediment:


Tallem el llom en llesques fines que colpejarem per estovar-ne les fibres i que no encongeixin gaire al marcar-lo a la paella.
En una paella hi posem oli, la ceba picada finament i el sucre. En farem confitura cuinant-ho lentament fins que estigui molt i molt caramelitzada. A mitja cocció li afegim el vinagre per a que quedi 'agre-dolça'. Al final hi posem les figues durant uns minuts per a que s'estovin i hidratin una mica de la confitura.
Marquem el llom (només marcar) i el posem a sobre de llesques de pa fregit. Finalment a sobre de cada llom una mica de la confitura -que hi caigui una figa per cada montadito- i ho acabem al forn fins que la carn estigui feta.


Es pot menjar fred, cosa perfecte per a que els convidats poguem gaudir de la companyia de l'amfitrió tota la vetllada!!


8 comentaris:

Francesc ha dit...

A mi m'agrada molt l'ensaladilla russa i, certament, costa trobar llocs on la facen bona. Aquesta que expliques fa molt bona cara. I els
"montaditos" excepcionals!!! Quina enveja, què bo!!!

MaryLou ha dit...

Com us esteu posant!!!! Molt bona aquesta ensaladilla, per els montaditos són lo més!!!
Petonets

La cuina vermella ha dit...

Nens, com esteu!! Ja veiem que xalant de debó, però com us cuida la família, es nota que estan contents de tenir-vos per casa!!
Si la best ensaladilla, caldrà fer un viatget per tastar-la, no?
A veure quan muntem una expedició per terres extremenyes!!

eSedidió ha dit...

Acabo de leer en el cartel del Tour que vais a pasar por Coruña y por Carballo, o sea, por tierras de éche o que hai. Bienvenid@s por anticipado.
Se hai algún/ha bergantiñán/a entre a troupe non vai facer falla que lle conte dalgún lugar máxico pola bisbarra adiante.

PS. Tu galego/portugués resulta del todo lamentable, pero se agradece el esfuerzo :-)

mercè ha dit...

Quants quilets de més us portareu de souvenir a Barna???, òndia quin bé de déu!, no sabria per on començar...Digues a la Paka que si passa per Barna ens faci un truc a tots!Una abraçada.

Margarida ha dit...

Original, aquesta ensaladilla de la Paka! Aquí el meu fill no tindria cap problema en menjar-se-la, ja que a casa s'entreté a treure tots els trossos de pastanaga!
I els montaditos, per llepar-s'hi els dits!
Quin horari tenen a ca la Paka????

starbase ha dit...

Francesc, la veritat es que quasi sempre la menjo a casa per que les ensaladilles que trobo 'per els puestos'...doncs en fí...

MaryLou, hem agafat uns kilets. I admit hehe

Vermellassos, xalant molt tot i que avui una mica melancòlics perque demà ja agafem l'avió cap a Galicia. Que també ens agrada tant com estar aquí però ens hem de dif 'fins aviat' amb els papis emèritos...snif.

eSedidió, no se como andaré de conexión internetera por Galicia pero si necesito consejo ya te mandaré algún mensaje en tu blog...nunca se sabe. Gracias por la insinuación que yo interpreto como ofrecimiento. Por cierto, mi galego es mejor que lo del otro dia XD. Tuve muy mal dia...hehe

merçè...no m'he volgut pesar per no agafar mal rotllo. Però les bambes s'han de preparar per que farà falta :)

Margarida, li ha fet gràcia lo de l'horari...de moment ho restringeix a la family tot i que si algún dia tinc un restaurant mirarè de fitxar-la :P

Visc a la Cuina ha dit...

Això s'ha de provar, tant l'ensaladilla com els montaditos. T'asseguro que hi posaré carinyo, a veure si s'assembla a la de la Paka!