dilluns, 4 d’abril del 2011

de sylt lackerad kyckling

Per a fer invents no hi ha res com tenir una mica de temps lliure i una natural curiositat per les coses.
Si el temps el proporciona un diumenge tranquil per acabar de fer la recuperació que demanen les amígdales maltractades. I les ganes de tastar i experimentar venen de fàbrica...
ens podem trobar amb resultats interessants.

Com que cuino per als que estimo gairebè cada dia, la meva natural tendència exploradora està força controlada i no hi ha perill de caure en extravagàncies excessives.
Però d'experiments, tastos, intents, proves i excursions sempre en vaig fent. Aquest diumenge se'm va acudir que si els xinesos poden fer pato lacado jo també podia fer a casa un petit divertiment aprofitant aquesta idea de barnissar dolçament un au que forneja.

Pollastre 'lacado' (laquejat? lacat? on està el termcat quan el necessito) amb nabius vermells.

Els ingredients en el meu cas són ben senzills i fàcils d'aconseguir: simplement els que tenia a la nevera quan vaig anar a fer un cuinastorming de diumenge.


La recepta de Pollastre lacat amb nabius vermells suecs..sylt lackerad kyckling

Ingredients:

Un pollastre
Melmelada de nabius vermells sueca
Una llimona
Oli d'oliva verge
Farigola en bona quantitat
Sal i pebre.

Procediment:

En un recipient barrejem oli, melmelada, farigola, sal, pebre i el suc de la llimona. Ja tenim el barnis preparat. Ara només ens falta un pinzellet de silicona per a pintar el pollastre per totes bandes.


Alguns ja sabeu que tinc una meravellosa màquina de fer pollastres a l'ast així que la resta ja us ho podeu imaginar. 80 mins a 220 graus en tenen la culpa (cada 5 minus li anava pintant una capa de barnis, si hay que lacar se laca).



Us deixo un video de la maquineta de fer pollastres a l'ast per a que us feu la idea de com funciona...
El resultat m'ha agradat molt, ja que la melmelada de nabius vermells amb la llimona dona un resultat final que no és tan dolç com quan fem servir la barreja de mel amb salsa de soja. I el puntet citric de tot plegar el trobo encisador.

Aquesta vegada la reina del meu cor va estar dacord que l'experiment ha estat un èxit, cosa que m'alegra perque al cap i a la fi quan vaig obrir la porta de la nevera només buscava una forma de sorprende-la i fer-la somriure.

12 comentaris:

Sara Maria ha dit...

:-)))) Encara més, :-DDD

Cocinando con Manu CatMan ha dit...

que invento mas chulo!!! me ha encatado!!!! u besote

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Alaaa que bo!!! aquest aparell per fer pollastre rostit és una passada!! petonetssss

Cuinagenerosa ha dit...

termcat: pato laqueado=ànec lacat. de res.
anem al que interessa: m'has inspirat per un dinar d'aquesta setmana. no tinc la teva màquina, que crec que és unica al món mundial, però al forn tinc una funció similar que fa rodar un eix on s'enfila el pollastre per fedr-lo a l'ast, i gairebé no l'he fet servir mai. i com que també sóc consumidor de la melmelada de l'ikea, entre altres coses, tinc tot el que fa falta.

el taller de cuina ha dit...

Caram quin lacat! Imaginació al poder! És clar que no tenim l'aparell de fer pollastre a l'ast...

Gemma ha dit...

D'invents i experiments la història culinària en va ben plena. Ja veig que t'has recuperat de les angines, no m'estranya gens si et cuides tant ;)
Segur que la reina del teu cor va quedar encantada amb aquest guisat tan sensacional!

Miquel ha dit...

no la habia visto ANTES ESTA MAQUINA DE HACER EL LACAT Y ADEMAS SENTADO, SOBRE TODO QUE ESTE COMODO LA BESTIA JE,JE,
BUEN INVENTO Y BUEN RESULTADO
UNA ABRAÇADA
MIQUEL

Mai ha dit...

Com està la teva gola? espero que recuperat del tot , ara consells de iaia, no beguis coses fredes, caldets i tisanes ben calentes i suc de llimona i mel i no dormis amb el cul a l´aire hehehe.
I a todo esto m´enamorao , jo d´aquestes coses mida industrial les que vulguis però desconeixia que hi hagués aquesta maquineta per "nivell usuari " i la vull, la vuuuuullllll , a internés hi ha de tot oi? pos allá qeu me voy perquè la bèstia no podia quedar millor, tenir aquesta pinta de buenorra que te ia sobre se la veu tant còmoda que només li falta dir me lo he pasao pipa mentre em posaba moreno.
pètonets

Teresa ha dit...

Ostres! no havia vist aquesta maquineta per fer pollastre a l'ast!quina passada! l'invent l'hauràs de patentar... doncs et va quedar un senyor pollastre!petó

starbase ha dit...

Estimats tots, gràcies per els comentaris. Als que voleu la màquina només us puc dir que a mi me la van regalar de segona mà però nova (l'havien fet servir només un cop i les instruccions estàven en francès). Desconec on es pot comprar una meravella com aquesta :(

Fem un mos ha dit...

Aquest pollastre, a quedat la mar de ben maquillat i segur que igual de bo
Una abraçada

Ruben ha dit...

He flipat força que quan s'obri la màquina, no s'aturi. Això és ideal per a criatures... perquè s'hi deixin els dits XD

Un vot positiu per al Manel i la consulta al TermCat :-)