dijous, 28 d’abril del 2011

desde Brasil per als fogons (poema visual)

En Rodolfo és un poeta i artista visual brasiler que viu a Mérida. Com que és bon amic dels meus pares, tinc la sort i l'honor que una de les seves obres decora el meu menjador. La obra en questió no té relació amb la gastronomia: un conjunt de boles de billar, totes negres, totes amb el número 8. La obra es titula 'jueges lo que jueges, pierdes'. M'encanta el contrast pesimista amb aquestes línies clares i definides, netes.

A través del meu pare, el Rodolfo m'ha enviat una obra que sí que té relació amb la gastronomía. El món dels poetes visuals és particular i sovint cal coneixer els referents i codis visuals de l'artista per a entendre les obres. Si mes no, per a copsar tots els matisos.

En aquest cas però, tinc la sort que l'artista juga amb una icona d'aquelles que ara en diem globals -tot i que al protagonista segur que li provocaria urticària, heh-.

El chef és la leche es pot interpretar de moltes maneres es clar, aquesta és una de les gràcies.
En tot cas, a mi el diseny global i la força a primer cop d'ull ja em resulta atractiva.
I no estic parlant de les mamelles/pitram/tetes, que a alguns us veig arribar cavalcant desde l'horitzó amb el comentari.


Che Boludo, como nos tenemos que ver, en camisetas, pósters... aún tienes suerte que no le han puesto tu nombre a un coche, como le pasó a Pablo.
No se si el Ché hagués estat gaire bon xef, amb aquesta vena roja que el dominava. El que si que tinc clar és que al pobre no li van donar temps de trair-se a sí mateix com els hi ha passat a tants i tants coloraos de la vida que se suposava compartíen trinxera.

Un poema visual divertit, Rodolfo. Com a mínim per a mi.
PD: si cliqueu sobre la imatge us obrirà una versió a més resolució.

1 comentari:

Teresa ha dit...

Un poema CHE "collonudo"!!! està molt bé! bon cap de setmana!