divendres, 22 d’abril del 2011

de faves fever

Avui hem dinat a Ca l'Esteve, dinar que mereix la seva propia crònica tant perque ho hem fet amb els pares -que estan amb nosaltres pasant els dies de festa- com perque com sempre ha estat un festival de sabors, aromes i colors.

Però abans d'anar a dormir, deixeu-me que us exhorti, recomani, impulsi, empenyi, reivindiqui, demani, supliqui, suggereixi, aconselli, somrigui i comparteixi.

Si voleu mastegar un troç de primavera, literalment, aneu fins a Castellbisbal i demaneu una amanida de favetes acabades de collir.
Minúscules com perdigons, són realment el vegetal més honorable amb el que he tingut el plaer de creuar-me en una taula. I en conec uns quants de molt honorables.

Al sopar encara en parlàvem, perque discutiem si de tan tendres que són no feia falta cap mena de cocció. Concedint que es poden menjar crues de tan tendres, jo defensava que estaven lleugerament blanquejades (es a dir escaldades molt breument). Una consulta al Xesco m'ha donat la rao i tema sanjat, heh!

Quan hem arribat al restaurant, el patriarca venia de l'hort amb el tractor i tres o quatre caixes de favetes.
No digo más porque no hace falta.

7 comentaris:

isabel ha dit...

Un luxe poder menjar unes faves acabades de collir,preparades amb tota la passió i saber fer. Si a més la companyia és bona,no es pot demanar res més !!!
Salut

mercè ha dit...

Que bones son les faves... Aquest platet convida a la forquillada!. Per cert, normalment jo també les escaldo una mica...(tema sanjat).FELIÇ DIADA MACOS!

Anònim ha dit...

I tant que són un luxe... amb el que m'agraden les faves!!
Feliç Sant Jordi!

Com Gat i Gos ha dit...

A Can Gos de tant en tant el pare apareixia amb una bossa de faves acabades de collir de l'hort dels avis, posàvem un platet amb sal a la taula de la cuina i tal i com les anàvem pelant ens les anàvem menjant, crues amb una mica de sal... les ungles quedaven negres i la boca salabrosa, però Que bones eren!!
petons gastronòmics

locasita ha dit...

Se me hace boca el agua........ digooooooooooo!!! al verrés!!! uh! qué ricas!!!!!! no hase falta desir más ná!!!!

Un besote!

josep ha dit...

Les faves fresques son meravelloses, quanta raó tens!!

Marta Padenous ha dit...

Molt guapets al CUINES!!!!
I les faves....oh que bones!!!
ptnts