dilluns, 26 de setembre del 2011

de Punt de cocció Episodi 2. decuina.net a Radio l'Hospitalet



Al Punt de cocció de divendres 23/9/2011 hem parlat d'una forma diferent de mirar el vi, una forma que no és ni ha de ser mai la principal ja que el vi és en si mateix un producte extraordinari i amb tot el sentit. Però si que és una bona forma d'entendre una mica millor la visió del que s'anomena la cuina tecnoemocional.

A nivell personal (per a això és un blog no? :-P) us diré que tot i que considero que en aquesta segona entrega encara no es nota, progreso en la meva idea de millorar el domini del llenguatge radiofònic.
Per a la propera edició tinc pensat incorporar algunes novetats que li donin més ritme i un puntet més d'alegria i ben aviat arribaran les entrevistes. L'objectiu a llarg termini és que hi hagi diferència clara entre aquestes primeres entregues i les de final de temporada.

Us el podeu descarregar en mp3 clicant AQUÍ o anant a la pàgina de descàrrega de podcasts (clic a la imatge). També podeu escoltar-lo online clicant AQUÍ.
.


Com a il.lustració del tema principal, aqui teniu alguns videos on apareix el rotaval, aquest aparell desenvolupat a Can Roca que permet destil.lar a baixa temperatura i un altre video sobre la extracció de l'alcohol en el vi.

Rotaval


Vi sense alcohol.


Llibre El comidista 
També hem parlat del nou llibre de Mikel Iturriaga, també conegut com El comidista. Un dels blogs de referència a l'estat i que ara publica les seves receptes en format arbre mort:
http://blogs.elpais.com/el-comidista/2011/09/libro-las-recetas-de-el-comidista.html 

Sortida boletaire
I de la propera sortida  per recollir bolets a la zona de La Mussara organitzat per els blogs tiritinyam i pa de nous, encara sou a temps d'apuntar-vos!!>
http://tiritinyam.blogspot.com/2011/09/els-pixapins-van-al-bosc.html


Fires i festes

Finalment,  l'enllaç a la Festa del porc i la cervesa  a Manlleu 23 al 25 de Setembre > http://www.porcicervesa.cat/ 

La recepta dels llagostins farcits de Brie del Miquel i la Nuria (petitacuina)

http://lesreceptesdelmiquel.blogspot.com/2011/09/aperitivo-de-langostinos-y-brie.html 

I per acabar, el molt interessant article de Ferran Centelles sobre el mite de que obrir l'ampolla de vi dues hores abans serveix per a oxigenar-lo. VA A SER QUE NO
http://www.7canibales.com/?p=8247&cpage=1#comment-12289 


Us recordo que podeu participar amb nosaltres enviant receptes senzilles en 5 passes i també que si voleu escoltar les músiques que sempre posen la cirereta a la secció, ho podeu fer a través de la següent llista d'Spotify:


 

8 comentaris:

Ricard Sampere ha dit...

Realment t'estàs professionalitzant...!!. Quin recull de suggeriments que ens ofereixes.

El link al tema vi, no en sé prou per discutir-lo, però més que el fet d'obrir una ampolla, que en tot cas la superficie lliure que ofereix el vi és mínima, jo crec en la decantació.

Vull dir que mai he fet la ceremònia d'obrir per obrir sense decantar. Però si que puc assegurar sense cap mena de dubte que el vi evoluciona amb l'estona de decantador. No sé explicar el perquè, però evoluciona.

Salut!

starbase ha dit...

Ricar, Professionalitzant no, ara que t'asseguro que al meu nivell intento fer-ho el millor possible :)

Sobre el tema del vi, de fer a l'article ja aclareix que el decandador sí que permet aportar oxigen al vi.El que es discuteix és allò d'obrir l'ampolla i deixar-la dues hores oberta: amb això rien de rien :)

Salut de tornada!! :)

paki ha dit...

Eu posso dizer a minha esperiencia que não e muita. E também desconheço o tema dos vinhos, pero o sabor do vinho antes e depois de abrir a garrafa não é o mesmo.
Saúde!!

Miquel ha dit...

Mestre radiofonico molt be ,que tiemble el comidista

Gemma ha dit...

No està mal per un abstemi, je je je... ;)
I fent propaganda de l'Ada, així m'agrada! ;)

No tot són postres ha dit...

Quina feinada que ens dones si volem estar al dia!!

PTNTS
Dolça

Fem un mos ha dit...

Enhorabona per el segon dia de radio, t’anirem seguint.
Una abraçada

starbase ha dit...

Gloria, no et queixis que sembles una alumne!! De fet són complements, amb la secció n'hi ha prou :P

Sion, moltes gràcies :)