dijous, 1 de setembre del 2011

de com Lladonosa parla d'Escoffier.

Josep Lladonosa i Girò va ser durant anys el cap de cuina del restaurant 7 Portes, 'casiná'...


"En aquests moments, amics lectors, gaudim d'una cuina valuosa, digna d'un prestigi internacional sense precedents. Els clàssics mestres que l'han divulgada han sabut respectar-la o, com a mínim, enaltir-la. Que pugui sofrir algun canvi, que algun producte que la compon estigui adulterat, són factors que no me'n fan desdir. De tota manera, jo que sóc cuiner d'una generació que va combregar amb els cànons d'una cuina clàssica i respectuosa, m'adono de les grans aberracions culinaries que ha comportat la modernitat.

Jo combrego amb Escoffier i amb la seva gran 'La Guide Culinarie'. Tot i que reconec que és una obra d'un altre temps; però continua viva a tot el món. I si no que ho preguntin a aquells que van proposar tants canvis a la cuina, que moltes vegades ho han comfessat"

Josep Lladonosa i Giró
La cuina de dos grans mestres
Edicions Empúries, Abril del 2.000 

 Vet aquí un gran mestre català enaltint al GRAN MESTRE francés, Escoffier. El primer gran sistematitzador de la cuina, creador entre altres plats del Pêche Melba (el darrer plat que es va servir a el Bulli. Aquí tenim doncs el reconeixement que ens anuncia en Lladonosa en les seves paraules).

Es un llibre meravellós al que encara li treurem més suc.... ja ho veureu...

1 comentari:

Ruben ha dit...

Escoffier, segurament el pare de la cuina actual (i de l'exagerada difusió de la cuina francesa com la millor del món). Això ha estat un bon homenatge :-)