dijous, 22 de setembre del 2011

de-li-so-havia-de-dir

Ja fa un temps, molt de temps en una galaxia molt i molt llunyana  us vaig parlar d'un tipus particular que desde les brases roents d'un xiringuito a Sant Cugat es cuinava la vida en volta i volta. En una mena de contraencarnació de la mítica frase del holandes aberrante, en Dani (Panxeta) és un 'siempre positifo' amb cames. I fa poc que ha començat una nova aventura professional conduint 'The Cooking Space' de les tendes Delishop. És a dir, portant el timó de l'espai gastronòmic de les mateixes.

Amb això el que vull dir-vos és que el Dani és amic, ho comento per això del Código cocina o com se li vulgui anomenar al concepte de transparència informativa i bloguerisme verité. Tot el que digui sobre aquest canalla simpàtic és, per tant, esbiaxat i desde una mirada amb les ulleres de les lents fraterno-polaritzades.



Ahir vaig escapar-me per a fer-li una visita i que m'expliqués les seves sensacions i es clar, per xerrar i prendre un Nestea -la nit és jove i nosaltres uns gamberros molt canallescos, ja ho veieu-. La verita és que vem començar a quarts de vuit i vem acabar apropet de les onze. Moltes coses per explicar i compartir.


Delishop és un sarao  impresionant i també molt fisnet que des de fa quatre anys es dedica a subministrar material fungible de primera categoria als barcelonautes de morro fí.

Productes gastronòmics de tota procedència, però sempre amb carnet de pedigrí, conviuen a les estanteries organitzats en còmodes zones geogràfiques per a major facilitat del explorador gourmet.



Us haig de comfessar que un cop acabada la volta per les instal.lacions vaig haver de sortir Passeig de Sant Joan avall a recollir el ous que m'havien marxat rodolant. Allò és com fer una volta per la cuina de la nau Enterprise però sense necessitat de sortir de l'Eixample.
Els equipaments són un autèntic escàndol, i regna un perfecte ordre cartesià digne del més exigents jugadors de Tetris de la galaxia. Tot té un ordre i una posició: geomètric, estètic i ultramàtic.
Al revés que el meu despatx, vaja...


La relació amb el món dels blogs no s'acava amb la presència del Dani, sino que també en Francesc Chicón i en Xesco Bueno (mis restaurantes i gastromimix respectivament) exerceixen mestratge donant cursos. Com que els dos són xefs i alhora professors de cuina el paquetet és força potent.
També són amics, per suposat i també tenen la falca inclosa, per suposat altra vegada.
Està quedant un post xupapollista (es que ja estic sentint teclejar amb energia a un anònimo que yo me se! JUAS!) però també seria injust no dir les coses bones dels amics només per el fet de ser-ho.

En Francesc ofereix un Curs trimestral de cuina bàsica (12 sessions) que es fa els dimecres al vespre i que encara no ha començat, per tant molt probablement qui hi tingui interés. I en Xesco farà un monogràfic d'arrós aquest mateix dilluns i dedueixo que successius. Al loro: Arròs Verd (OUYEAH, tècnica cremós) Arròs de peus de porc i cigrons ( tècnica sec) i Arròs brut mallorquí (tècnica caldòs).
I per acabar el club de los poetas fogoneros en Sergio fa les classes de postres infantils els dissabtes al matí.
He hagut de cercar una foto on no surtis cap nen, per alló de la legalitat vigent...


Es per tant aquesta entrada una entrada que busca aportar una mica d'energia positiva per a una persona que dona la casualitat que és cuiner, que dona la casualitat que és blogger i que dona la causalitat que és un gran èsser humà.  Dani, me cisco en Loreal, ¡¡Tú si que lo vales!!

Per als que passeu per aquí i tingueu ganes de coneixer millor la oferta complerta:




Paseo de San Juan, 13
08010 Barcelona (Spain)
m: +34 637 456 812
t:   +34 938 029 288 ext 14
f:   +34 932 444 433
w: www.delishop.es


PD: la extensió 14 és la directa del Dani, que a partir d'ara i com que té extensió, digievoluciona i passa a ser oficialment conegut com Don Dani.

PD2: Actualització> En Dani ha penjat al facebook de Gastrobloc@ires una oferta amb 20% de descompte per als que vulguin anar a la propera classe d'arrossos de dilluns, només cal esmentar la oferta.
Cliqueu aquí per anar al mur de facebook i veure els detalls.

6 comentaris:

Miquel ha dit...

que maravilla de orden y limpieza me gusta asi, un lujo poder estar alli sentado con tan buena compañia, tomo nota

Anònim ha dit...

Pues está usted equivocado, señor net. Cuando se trata de amigos como Xesco y Dani (al otro señor no tengo el gusto, ya lo siento), a mí a chupapollista no me gana si siquiera usted, señor mío. Y más cuando estoy de okupa.

Por cierto, Don Dani, aprovecho para pedirle, en base a su elevada posición actual, si no tendrá usted un poco de pectina de manzana que le sobre para hacer mi dulce de membrillo, que estamos casi en época. Es que sus jefes lo venden en envases de nosecuantos kilos, y además cobran, los muy abusones. Puede aprovechar el envío del librillo para camuflar unos gramitos. Prometo darle la prueba a vuelta de correo, con el vinillo.

mercè ha dit...

Mira, jo conec només la botiga Delishop de l'illa diagonal. Hi he anat 2 o 3 cops i és una petita alegría pels ulls. Allà compro els colorants alimentaris més barats que enlloc!... Desconeixia aquest centre tan net,polit i cuidat. Segur que hi fan bona feina. Una abraçada!

paki ha dit...

Muito giro, limpo e ordenado. Gostava muito ter uma loja asim em Portugal, só pele prazer de passear e ver as coisas, mas acho que aqui nunca a ví.Que pena!!

Pantxeta ha dit...

y hoy en el PeDióRico de Catalunya:

http://gourmets.elperiodico.com/newsletter/septiembre2011/GOURMETS_CAST.pdf

Salut!

Anònim ha dit...

Ostras, y os han puesto al lado del super gurú olisqueando una gaseosoa de limón (o lo que sea) como si se tratase de un chanel 5. Eso merece por lo menos un jamón a los de la revista.
Si cocinais algo con pepinos llévate por favor los del señor net, que anoche tuve pesadillas.