diumenge, 6 de novembre del 2011

de Moroccan modern kitchen amb Tara Stevens

(For a english version just click on the google translator located on left column)

Aquesta setmana passada, Delishop em va convidar a un dels seus tallers en el Cooking Space. Ho dic per la imatge que tinc abaix a la esquerra del Código Cociña.

La classe era de cuina marroquina, de la ma de la escriptora gastronòmica Tara Stevens (Nast Traveler, The Guardian i Scanorama i ara un llibre propi: Recipes from a modern Moroccan kitchen). Com veieu, nivell curricular.


La classe va ser llarga i participativa. I donat l'equipament que tenen al Delishop es va donar la circumstància que la Tara va començar amb el micròfon wifi ultramatic que li veieu a la foto. Però en la meva opinió encertadament, els amfitrions van tenir bona visió de la jugada i va acabar a veu pelada i 'mondada'.

Per a mi un sistema molt més proper i comunicatiu quan la persona la tens a dos metres ben escasos i on es pot sentir perfectament les seves instruccions i indicacions.

Us he dit que era participativa la classe oi? Perque voluntaris com en Sergio i en Manel -que te crònica sobre la classe- no n'hi van faltar...



La Tara ens va preparar (mentre altres, els que ens vem escaquejar una mica, ens preníem unes olivetes al curry i uns vinets servits per els amfitrions -jo aigua, puntualitzo-) cinc plats diferents de cuina marroquina. Durant la el.laboració dels mateixos vaig poder apuntar unes quantes notes de curiositats o si més no petits detalls que a mi em van cridar l'atenció.
Zaalou - Amanida de alberginia i menta.
Com veieu, al marroc les amanides son plats amb les verdures cuites. Ens va explicar la Tara que hi ha molt poc plat de amanida crua tal i com ho coneixem aquí. El toc de menta també és seu ja que li encanta. A mi també em va encantar però hi va haver companys que el van trobar massa dominant.


Amanida de pastanaga, taronja i comí
Aquesta és curiosa, perque la pastanaga es cou en suc de taronja  i no es posa la taronja directament a la amanida.


Shalda del barba, amanida de remolatxa amb formatge de cabra.
Més amanida amb verdura cuita, ja que la remolatxa està cuita al forn a 180 graus durant uns quaranta minuts, ben amarades de comí i anís triturat al moment amb un morter i un bon raig de llimona i aigua de taronjer just al sortir del forn que fa el paper de la vinagreta. Brutal.


Tagin de pollastre, llimones confitads i olives
Al marroc no acostumen a daurar el pollastre previament tal i com fem nosaltres, normalment tot va 'en cru' al tagín -aquest curiós recipient amb forma de volcà pensat per a contenir la calor i els vapors saborosos dels aliments-.
La Tara en canvi, sí que va daurar el pollastre previament per donar-li aquest toc torradet extra de sabor. I no vem poder afegir-li al final la mantega fermentada que és típica d'allà.. llàstima :)


Tot plegat acompanyat de dos tipus de pa, en els dos casos per a esqueixar amb les mans i fer servir com a acompanyament per a portar els aliments cap a la boca.

També hi havia postres, tot i que jo vaig marxar sense tastar-los perque ja eren les onze passades i el despertador no perdona ni enten de delícies berebers.
Pastís de formatge amb dàtils i taronja.
Tot i que no el vaig tastar, sí que tinc les fotos abans i després de passar per el forn. Feia una oloreta...
Com a curiositat de postres, la Tara ens va explicar que per a fer les porcions dels postres molts cops es banyen les mans amb aigua de taronjer per donar un perfum als mateixos. Un detallasso interessant.


En resum, una gran vetllada de cuina marroquina on vaig aprendre moltíssim, gràcies a la Tara per la seva simpatia i coneixements!! :)

Bonus track radiofònic:

Fa uns dies i per casualitat vaig descobrir un programa a Radio Santa Perpetua dedicat al món gastronòmic. Aprofito per recomanarvos que si teniu ganes li feu un cop d'orella :)




Són gent jove, amb ganes i empenta. Es nota.
No és un programa 'de receptes' sino un programa 'Gastronòmic'. Hi ha de tot i això és el que més m'agrad.
Si els voleu escoltar, no importa que no sintonitzeu la emissora: tenen podcast.
http://www.staperpetua.org/podcast/index.php?p=episode&name=2011-10-26_deixam.mp3

11 comentaris:

SUSANNA ha dit...

Hola guapo tu

gràcies per compartir aquesta experiencia tant deliciosa

mil petonets Susanna

Miquel ha dit...

interesante clase y desde luego un lujo contar con la Tata Stevens,los platos me gustan todos
bona setmana

Cuinagenerosa ha dit...

:-)) moltes gràcies per la publicitat!
em va agradar conèixer aquest lloc i el dani en la seva salsa intentant tirar endavant el projecte i si fa o no fa em van cridar l'atenció les mateixes coses. segur que tu ja n'has pensat alguna aplicació a la carmanyola diària. per exemple, perquè tant les amanides com el tagin són ben carmanyolables, oi?

el taller de cuina ha dit...

M'encanten els àpats marroquins ue consisteixen en un munt de platets petits, de manera que puguis tastar totes aquestes coses bones. Tu darrerament no pares, eh?

Ivana ha dit...

quina delicia! m'encanta el menjar marroquí!! estic salivant!
besitos

Anònim ha dit...

Ei, crack!
Vaja curset guapo! QUina llàstima que no hi vaig poder anar. Fot molt bona pinta l'amanida d'alberginies. I també la de remolatxa! Amb el formatge de cabre deu estar brutal!

I gràcies per la recomenació radiofònica! És evident que hi ha gent a la local que li fot ganes! Bé!

Massitet ha dit...

L'anònim del comentari anterior sóc jo en mode "patós"... :-(

Unknown ha dit...

que interessant!! Ja et vaig comentar que no coneixia a la Tara, ja que estic molt més al dia de tot el que és francòfon... :D una classe molt completa... quatre hores! Estic contenta perquè això és precisament el que necessita la cuina marroquina i per extensió, el Marroc, que se'n faci propaganda, bona propaganda, i poc a poc hi haurà més gent interessada...
una salutació,

Gemma ha dit...

Caram quin taller més interessant! Tan a prop i tan lluny... la cuina marroquina és una desconeguda per mi.
Els programes de radio gastronòmics estan sortint com bolets, a Ràdio Castellar també n'han començat un de nou aquesta temporada: http://programaquinsfogons.wordpress.com/

Teresa ha dit...

Hauràs de passar receptes... el pastís de formatge, amb dàtils i taronja...ha d'estar superior! quina classe més xula!

mercè ha dit...

Cuina-iniciatives, cuina-classes, cuina-tv, cuina-radiofonica, cuina-trobades, cuina-blocs, cuina-amunt!!!, la cuina s'està entenent com a un pilar important tant en l'educació dels nens com en el dia a dia a les cases, com a nivell profesional apropant-se cada dia més a la gent. VISCA!.La iniciativa de Delishop opta per una cuina de nivell i un sector de public ben definit que segur es complementarà amb altres iniciatives.Segur que triomfa!