dilluns, 14 de gener del 2013

de França, vi, nazis i la guerra dels bocois

Sabieu que durant la ocupació Nazi de la Segona Guerra Mundial els productors francesos van tractar de ocultar, amagar i distreure tota la quantitat de vi de qualitat que van poder? Per als francesos el vi és un tema identitari i alhora també un tema crematístic. Per als avariciosos invasors (n'hi ha algun que no ho sigui?), el vi també era un assumpte de domini simbòlic i també un important negoci. A banda, alguns dels jefazos de la caterva de fills de puta nazis eren conneiseurs i amants dels grans vins dels nostres cosinets del nord.

Si voleu coneixer alguna anècdota de la historia d'aquest joc de la guerra del vi,  he publicat un article al respecte del vi, els Nazis i la França ocupada dins el blog Gastronosfera.
Tot i que haureu de perdonar que en aquesta ocasió no hi ha cap operació encoberta 'que cambiaria el curso de la guerra'.... heh. Per a llegir l'article podeu clicar sobre els enllaços o a la imatge a continuació.




Com sempre, els comentaris que pogueu fer al respecte del tema seran moooolt benvinguts, 'megusta' i twitts tots a l'article original gastronosfèric, plissssss :)