diumenge, 25 de gener del 2015

de pop guisat amb patates i mongetes


Pulpo estofado con patatas y judías verdes

Tenia al congelador uns pops de mida petitona, no prou formosos com per a fer un Polbo a feira en condicions, on les monedes d'octòpode han de ser generoses i radiants per a que realment l'àpat tingui gust de festa. Però era diumenge i per tant volia portar a taula alguna cosa que sortís de la rutina setmanal i vaig decidir fer un estofat amb el pop i les patates. Si n'hagués tingut també hi hagués afegit unes mongetes tipus pocha o uns fesolets de Santa Pau, però amb la mongeta verda també ha quedat rebó.
Alerta, és estofat i no simplement guisat perque durant la cocció la tapa ha estat sempre posada capturant aromes i essències. Es a dir, estofant. El plat és ben senzill i el resultat molt gustós, la única clau és la cocció inicial del pop que ha de ser prou perllongada per a que quedi tendre i no excessiva per deixar-lo rendit i sense tremp.

La recepta:
Estofat de pop, patates i mongeta verda

Ingredients
Aprox 1 kg de pop
El mateix pes del pop en patates
500 g de mongeta verda
Dues dents d'all
Fulles de llorer
Una parell de cebes tendres
Una cullerada de carn de nyora
Oli d'oliva
Sal
Pebre vermell de la Vera
Pebre


Procediment

Posem aigua abundant en una olla gran i li posem una de les dues cebes tendres juntament amb una fulla de llorer. Quan està bullint amb violència hi posem el pop 'espantant-lo' tres vegades. Així la pell quedarà més sencera. El coem segons la mida, els meus han trigat aproximadament mitja hora perque eren força menuts. Un cop  cuits els reservem.

En una cassola posem unes cullerades d'oli i hi enrossim molt lleugerament unes dents d'all, hi posem la ceba picada tan finament com podem i la sofregim un parell de minuts.
Pelem i tallem les patates que afegim a la cassola. En aquest moment hi posem el pebre vermell i la carn de nyora, ja tenim la base. Ho remullem amb aigua de cocció dels pops i les posem a coure amb la tapa posada. Quan porten cinc minuts afegim les mongetes tallades i també els pops a troços per a que continuin aportant sabor al conjunt. Acabem la cocció durant uns quinze minuts ben tapat, trigarà en funció de la mida de les patates.

Quan servim, li posem una mica de pebre vermell de la Vera extra i un rajolí d'oli.


Pulpo con patatas y judías

5 comentaris:

No tot són postres ha dit...

Bajoques a l'estofat de pop... pot quedar bé... Segur que queda bé heheh

PTNTS
Dolça

starbase ha dit...

Hehehe, detecto un lleuger escepticismeeeeee jajajajaja.

Ep, a mi m'agraden :)

No tot són postres ha dit...

Si no ho tasto no puc dir ni si ni no... per tant la propera vegada que en facis... tupper cap a Reus pliiiiiis!!!!

PTNTS
Dolça

Unknown ha dit...

Per ficar cullera o quasi millor un bon boçi de pa.
Muas

Anònim ha dit...

Grans o petits... tot son pops, tot són pops!
El Be negre Capsigrany