diumenge, 11 de gener del 2015

de sandwich de tòfona i ganache de xocolata. Sopar by Xesco Bueno

SANDWICH DE TRUFA Y GANACHE DE CHOCOLATE 2

Aquesta setmana hem tingut una d'aquestes vetllades que a tots ens carreguen piles i ens omplen una mica el marcador de joia i felicitat en el joc de rol que és la vida en el perromundo. En Xesco i la Maria ens van convidar a sopar el que va ser un festival de llum i sabors en companyia (Massitet i Susanna, Marina i Manel, Pantxeta i Julia). El menú va incloure ostres en escabetx, tiradito d'angules i sobretot un pollastre de pagès de rostit sensacional i golafre. I conversa, molta conversa.

A les postres, una recepta que el mestre Xesco ens va comentar que havia vist en algun dels llibres de la seva extensíssima biblioteca gastronòmica. Es tracta d'uns sandwitxos de ganache de cacao amb làmines de tòfona (d'estiu, heh!). Fàcil de fer i resultons al màxim per a un sopar de gourmets que volen fer-se el seu... :D

La recepta, sandwich de ganache i tòfona
Nota: donat que estàvem en un sopar no em vaig posar a demanar quantitats exactes al Xesco. Per exemple no li vaig demanar com havia fet el pa de pessic de xocolata. Així doncs, el concepte és el que compta: ganache i tòfona: el que ens va enamorar a tots :)

Ingredients:
Per a la ganache: 1dl crema de llet 200g xoco negre, 200g xocolata amb llet, 50g de mantega 2 cullerades d'oli de tòfona.

Un bon pa de pessic de xocolata
Unes quantes tòfones d'estiu
Una mica d'oli de tòfona

Procediment:

Preparem la ganache fonent la xocolata dins la crema de llet portada quasi a ebullició. Si és xocolata en bloc la ratllarem primer es clar. Ho barrejem bé i deixem refredar. Quan ha baixat la temperatura hi posem la mantega i l'oli tofonat que li donarà un puntet de brillantor i sabor.

Tallem el pa de pessic en llesques que untem amb la ganache i a cada 'sandwich' hi posem unes làmines de la tòfona.

SANDWICH DE TRUFA Y GANACHE DE CHOCOLATE 1

Tanquem els entrepans i els ruixem lleugerament amb una mica d'oli de tòfona per a potenciar l'efecte aromàtic.

SANDWICH DE TRUFA Y GANACHE DE CHOCOLATE 3


A la sandwitxera, per a que agafin temperatura i es daurin lleugerament per fora. Pell cruixent i interior amarat de tòfona i cacao. Sensacional.

SANDWICH DE TRUFA Y GANACHE DE CHOCOLATE 2

Nyam!

SANDWICH DE TRUFA Y GANACHE DE CHOCOLATE 4

Per cert, aqui teniu al mestre emplatant les ostres amb escabetx, navalles en vinagre i el tiradito d'angules...gràcies Xesco!