divendres, 2 de gener del 2015

de pollastre amb patates, recepta de Nadal.


Un altre dels plats que aquest Nadal 2014 hem preparat per a la familia. El menys evident a cop d'ull i nascut de forma 'mes o menys' improvisada ja que no vem aconseguir unes bones Tortas del Casar que acomplíssin les condicions que necessitàvem per al plat titular (un altre nadal serà).
En tot cas, las patates vitelotte van servir per a fer un parmentier suau i gustòs que vem acompanyar amb un pollastre rostit amb molta herba aromàtica, esmicolat i barrejat amb el seu propi suc. En realitat, un pollastre amb puré, i d'aquesta manera va arribar a taula: pollo con patatas.

Recepta de pollastre amb patates (violeta)

Ingredients:


Un pollastre
1 kg de patata vitelotte (violeta)
Mantega
Crema de llet
sal, oli, pebre blanc
herbes aromàtiques (orenga, romaní)
Llimona

Procediment:

Per al parmenitier:
Coure les patates amb pell en aigua i sal. Deixar refredar i pelar.
Tallar les patates i treballar amb una forquilla per a fer un puré, afegim unes cullerades de mantega fosa i salpebrem. Finalment acabem de enriquir amb una mica de crema de llet al gust (nosaltres li vem posar aprox mig gotet). Al final queda cremós i amb prou cos comper poder-ne fer qnelles. Reservar.

Rostim el pollastre al forn ben embadurnat amb les herbes, la sal i l'oli. Li vem posar rodanxes de llimona sota la pell per a un extra d'aroma i sabor. Quan està ben fet (diria que horeta i deu mins en el nostre cas) el deixem refredar i l'esqueixem ben petit, com si anèssim a fer croquetes. El barrejem amb una part del suc del rostit per a donar-li matisos torrats i ja ho tenim.

Amb un parell de les patates, fem xips tallades amb mandolina que serveixen per a donar un toc cruixent i decorar el conjunt.