dimarts, 1 de maig del 2007

deSobrassada

Avui, dia del curro, del treball, de la feina, he decidit fer-me un dinar una mica més el.laborat del que acostumo els dimarts. Així que aprofitant el solomillo de marrano que tenía a la nevera i que darrerament estic provant coses amb la sobrassada... tachannnnn.... solomillo a la sobrasada.

O hauría de dir llonza llaminera a la sobrassada?


En tot cas, la recepta és ben senzilla. Fem una salsa de sobrasada fonent la mateixa i afegint una mica de mel i crema de llet.

La llonza llaminera (ostia que em costa dir-li així, ehhhh) l'he fet al revés de com fins ara ho feia. ES a dir, primer l'he confitat en oli amb un termòmetre per a que no superi els 80 graus. L'objectiu es que quedi absolutament tendre i alhora minimitzar l'evaporació del líquid interior de la carn. I un cop feta, l'he passat per la paella molt forta per daurar per fora amb la reacció maillard.

Llonza llaminera a la sobrasada.

Ingredients

Llonza llaminera
100 grs sobrasada
2 cullerades de mèl
100 ml de crema de llet
uns esparrecs
una poma granny-smith
Oli d'oliva
sal, pebre negre i pebre rosa
sal maldon

El.laboració:

Fem la salsa de sobrassada fonent-la en una paella (no cal afegir-hi cap altre greix). Abans d'afegir la mel, jo trec una part del greix de la sobrasada. Li afegim la mèl i al cap de 30 segons la crema de llet. Rectifiquem de sal i pebre, ho reduim una mica durant uns segons i reservem.



Posem en un cassó la llonza llaminera o solomillo (salpebrat) i el confitem submergint-lo totalment en oli, posem el foc ben suau i controlem amb un termòmetre que no superi els 80 graus. El temps de cocció depen de la geometría de la peça, pero sobre els 10-12 mins sol ser suficient.

Mentrestant, tallem la poma amb pell en cubs (brunoisse) grandets i la daurem a la paella amb una mica de mantega. També fem els espàrrecs al dente per a que no perdin color i conservin una textura cruixent.

Quan la carn és cuita, la passem un moment a foc molt fort per la planxa o paella per a daurar-la per fora (reacció maillard).

Per emplatar posem la salsa en el centre, una mica de poma al voltant i els esparrecs a sobre. Una mica de sal maldon per a la carn i decorem amb pebre rosa o similar.


Salut!

5 comentaris:

Xavi ha dit...

Hola! bon plat, pero sembla que la sobrassada es de llauna ? no té el color vermell fort que la caracteritza, bé si no es de llauna deu ser la crema de llet que li done aquest color diguem " no tant viu".

starbase ha dit...

No es de llauna no, és la que venen a Bon Àrea en format 'embotit'. No es tant vermella com altres i al posar-hi la crema de llet perd color. Però si no li poso em resulta massa forta.

:)

Landayo ha dit...

Hola,
M'acabo de subscriure al teu blog x rebre els posts, i m'agradaria rebre akesta recepta,es possible??em sembla una combinacio del tot original i la voldria provar el cap de setmana.
Gràcies i felicitats xl teu blog!!!

starbase ha dit...

Hola Iandayo, haig de mirar com es posa aquesta opció de rebre el post per mail...

A veure si aquesta nit ho poso i ja de pas miro d'enviar-te la recepta.

Gumer ha dit...

bufffffff

tiene una pinta alucinante.

tiene q estar de muerte...

un saludo