divendres, 11 de maig del 2007

deVerduretes

Hi ha dies en que m'entra una mena de remordiment perque cada cop que plantejo el menjar, (el cuinar, de fet), bé, doncs sempre tinc tendència a buscar ingredients i receptes on el protagonisme no el tenen els vegetals.

És una mena d'impuls que em porta a deixar els plats vegetals 'per a la propera vegada'. I es clar, així anem.

I de tant en tant, la poca llumeta que queda en aquesta caixa que anomeno cap, s'encen i realment cuino alguna recepta on el protagonisme absolut és de la clorofila i els carotens.

En aquest cas, és una recepta bén senzilla sense cap ínfula ni ganes de obrir cap camí creatiu. Senzillament em venía de gust fer-me un bon Arròs cremòs i integral amb verduretes i salsa Pesto rebaixada.

Realment, la gràcia que li trovo a aquest plat, a banda de aconseguir uns colors ben vius de les verdures és que l'arròs sigui integral. Una mica cansat ja dels rissottos tradicionals, vaig decidir canviar a aquest arròs i no posar-li cap formatge en el moment final. Es tracta doncs, d'un fals rissotto.



Arròs integral i cremós amb verduretes i salsa Pesto rebaixada:

Ingredients:

- Arròs integral.
- Bròquil
- Pastanaga
- Coliflor
- Ceba tendra
- All tendre
- Brou de verdures
- Crema de llet
- Sal
- Oli d'oliva
- Pebre negre molt
- Salsa Pesto

El.laboració:

Primer vaig preparar les verduretes per a la cocció amb l'arròs tallant-les en troços raonables.
La ceba, picadeta fina, es posa a la paella amb l'intenciò de que quedi transparent. Es a dir, no volem confitar-la en aquesta ocasió. La idea és mantenir el gust pur de verdura 'fresca' en tot el plat. El torrat del confit de ceba es boníssim però ens enmascara aquest efecte primaveral.

Posem també els alls tendres quan la ceba ja està quasi feta i uns segons desprès la resta de verdures. Reservem una part de les verdures per a decorar el plat, ja que les blanquejarem un moment amb aigua bullent, les posarem en aigua ben freda i posteriorment els donarem una petita saltejada just abans de presentar.

Quan les verdures ja estàn bastant tovetes, incorporem l'arrós integral i li donem unes voltes.
Atenció, l'arròs integral cou més ràpid si li posem el brou fred (aprox. 25 mins) que si li posem el brou bullint (aprox. 35-40 mins). Perquè? Doncs és una cosa a estudiar i la meva teorìa (ai ai ai) va de que la pellofa es contreu quan la posem directament en brou molt calent i costa molt mes acabar de coure l'interior.

Tothom pot tenir la seva teorìa, no?

Continuem, un cop posat el brou, rectifiquem de sal i pebre i ho deixem coure.
Quan ja està cuit, el convertim en un fals rissotto posant-li la crema de llet (però com ja he dit, no volía enmascarar el gustet clorofílic i no li poso parmesà). Li donem un parell de voltes i llestos.

Per a emplatar, poso l'arròs en un motlle amb les verduretes saltejades i amb tot el color a sobre. Un cordò de salsa pesto rebaixada amb oli i llestos.

Bon profit.

3 comentaris:

Gumer ha dit...

tiene una pinta espectacular. Una presentación impecable.
Felicidades...
pd:
te puse un privado en Mundorecetas hace unos días..

saludos

starbase ha dit...

Gracias :)

Ostras, lo siento, voy a mirarlo ahora mismo.

pakui ha dit...

Precioso y supongo que rico. Yo hice algo parecido con verduritas pero en lugar de arroz utilicé couscous. Pruébalo.Pero no hice esta presentación tan guapa.....