dijous, 1 de maig del 2008

de festa reivindicativa.

Aquesta festa del dia 1 de Maig està feta per a reivindicar el descans. El descans dels treballadors que implacàbles Sísifs realitzem dia a dia la feina sabent que demà hi tornarem perque la condemna s'acava amb la jubilació, la perpètua o la bono-loto.

Ara que la meva condemna em té en treballs forçats és el moment d'aprofitar la festa per a fer una revolta de salò, fa poc en parlava la Mar Calpena, que és la revolta a la que podem aspirar els que tenim alguna cosa a perdre, per poc que sigui.

Les revoltes de debó es fan sense res a perdre.


Total, que avui m'ha donat la gana de cuinar un plat proletari (basat en el pollastre), però proletari de festa (li posem uns llagostins del Mercadona). He pensat en algún altre ingredient que li anès bé i que em recordi als temps en que vem passar de cap de ratolí - proletariat humil - a cul de mico - burgesía hipotecada - i m'he trovat amb la pinya (aquesta que ens fotíem amb els pijamas d'en Cap-i-pota).

Així que aquí ho tenim:

Pollastre farcit de llagostí en salsa de sobrasada:

Ingredients:

Contracuixes de pollastre dessosades.
Un parell de llagostins per contracuixa.
Olives negres (I like the death Aragon ones).
Una mica de pasta d'anxova.
Unes rodanxes de pinya natural o en conserva al natural.
Unes cullerades de sobrassada.
Mig got de crema de llet.
Comí.
Sal, oli i pebre.

Procediment:

Primer saltem els llagostins perque no els donarà temps a fer-se dins del pollastre. També els podeu comprar bullits però com deia l'Alejandro: No es lo mismo.
Farcim el pollastre amb un o dos llagostins, una o dues olives dessosades i una mica de pasta d'anxova (una mica, molt mica, molt molt).
Ho lliguem per a que no es desfaci a la cocció.

Mentrestant fem una salsa desfent la sobrassada en una paella i afegint-li el comí matxucat en un morter (no volem trovar-nos el comí a lo bestia i també volem que deixi anar l'aroma). Quan la sobrassada està desfeta i una mica cuita afegim la crema de llet. Reservem.

Finalment passem per la paella el pollastre farcit daurant-lo per fora i ho acavem amb deu mins de forn suau. Mentres està al forn passem per la planxa la pinya.

And so, només ens queda emplatar posan la salsa, la pinya i el pollastre.


Hasta la victoria, siempre. I amb salut!

2 comentaris:

gina ha dit...

molt bona elecció.
felciitats per el bloc.

starbase ha dit...

Gràcies Gina, el teu també ha entrat a formar part del meu passeig blocaire :-)